Balık Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarBalık salatası Balık salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1 saat 20 kişilik Malzemeler: 6 adet yumurta 2 yemek kaşığı limon sirkesi 3 yemek kaşığı zeytinyağı 400 gram kırmızı soğan 500 gram patates 10 adet ançuez salatası 200 gram krema 1 demet dereotu 1/2 demet taze soğanın yeşil ucu 250 gram mayonez 400 gram orta boy salatalık turşusu 100 gram kapari tuz karabiber Hazırlanışı: Yumurtaları katı pişirin, soğuk sudan geçirin, soyun ve küb şeklinde kesin Patatesi kabuklu olarak tuzlu suda 30 dakika haşlayın, soyun ve küb şeklinde doğrayın Patates küblerini tuz, karabiber, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıp üstü örtülü olarak bir kenarda bekletin Soğanları soyun, ince kıyın Balık filetolarını süzüp verevine ikiye bölün Mayonezi krema ile bir kasede karıştırın Dereotunu ve taze soğanın yeşil uçlarını ince kıyın Salatalık turşusunu uzunlamasına dilimleyin Soğanların yarısını büyük bir servis tabağına yayın Üzerine patatesin yarısını ve bunun da üzerine turşunun yarısını koyun Yumurtanın yarısını üzerlerine serpin En son filetoların yarısını dizin Dereotu, kapari ve mayonezin yarısını üstüne ekleyin Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın Yalnız bu defa, her malzemeden birazını süsleme için kenara ayırın Ayırdığınız malzemeler ile süsleyin Servis yapana kadar soğuk bir yerde bekletin |
|