Bezelye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarBezelye salatası Bezelye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 55 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram sultani bezelye 250 gram havuç 250 gram alabaş 250 gram arpacık soğanı 250 gram beyaz ve yeşil kuşkonmaz 100 ml zeytinyağı 2 diş sarmısak 1 demet fesleğen 1 yemek kaşığı toz şeker 4-6 yemek kaşığı sirke tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları ayıklayın Alabaşı soyun ve elma dilimler gibi dilimleyin Soğanları soyun Sultani bezelyelerin yanlarındaki kılçıklı kısımları alın Beyaz kuşkonmazı tepe kısmına kadar, yeşil kuşkonmazın ise sadece 1/3lik alt kısmını soyun Kart uçları kesin Her ikisini de 5 cmlik verev parçalara kesin Sarmısakları ezin Soğanları ve sarmısağı kızgın yağda ve hafifçe kavurun Havuç, beyaz kuşkonmaz ve alabaşı ilave edin Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırıp, pembeleştirin Kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin 6 dakikada yeşil kuşkonmazları, 2 dakika sonra sultani bezelyeleri katın Ara sıra karıştırın Fesleğenden birkaç yaprak ayırıp kalanları ince kıyın ve salataya katıp soğuyunca üzerine sirke gezdirip servis yapın |
|