Turplu Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turplu Patates Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarTurplu patates salatası Turplu patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 15 saat 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 100 gram arpacık soğanı 250 ml sebze suyu 300 gram küçük kırmızı turp 1 yemek kaşığı maydanoz 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı tuz Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla birlikte 20-25 dakika tuzlu suda haşlayın, süzün Buharının çıkmasını bekleyip henüz ılıkken kabuğunu soyun 1/2 cm kalınlığında dilimleyin Soğanları soyup küp küp doğrayın Sebze suyunu soğan, sirke ve 3 yemek kaşığı yağ ile 5 dakika kaynatın Ateşten indirip 15 dakika dinlendirin Turpları temizleyin, yıkayın ve dilimleyin Patatesleri büyük bir çanak içinde sebze suyu, kalan yağ ve turplar ile harmanlayın Tuz, biber serpip 30 dakika tadını çekmesi için dinlendirin Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpişirip tuzlayın |
|