Kırmızı Lahana Ve Nektarin Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Lahana Ve Nektarin Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarKırmızı lahana ve nektarin salatası Kırmızı lahana ve nektarin salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 40 dakika 10 kişilik 122 kalori Malzemeler: 1 kg kırmızı lahana 10 adet ardıç tohumu 2-3 karanfil 125 ml kırmızı şarap 60 ml kırmızı şarap sirkesi 1 çubuk tarçın 50 ml portakal suyu 120 gr şeker 450 gr nektarin 30 ml limon suyu 40 ml ceviz yağı 20 ml zeytinyağı 6 dal nane tuz karabiber Hazırlanışı: Lahananın dış yapraklarını temizleyip dörde bölün, ortasındaki sert kısmı çıkartın Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın Doğradığınız lahanayı 2 tatlı kaşığı tuz ile 5 dakika ovuşturun, 30 dakika bekletin Bu sürenin sonunda tekrar 5 dakika ovuşturun Ardından süzgeçte süzülmeye bırakın, sularını iyice sıkın Ardıç ve karanfili hafifçe ezin Şarabı, sirkeyi, tarçını, portakal suyunu, şekeri, tuzu, biberi, ezdiğiniz ardıç ve karanfili tencereye koyup bir taşım kaynatın Lahanayı bir kaseye alın ve sıcak sosu üzerine dökün, soğumaya bırakın Nektarinleri soyun, çekirdeğini çıkartın 2 cm uzunluğunda parçalara kesin Kestiğiniz nektarinleri bir kaseye alın, limon suyuyla karıştırın Partiye 30 dakika kala lahanayı tekrar 5 dakika ovuşturun + Servisten kısa bir süre önce marine sosuna yağları ekleyin, tuz ve biber ile tatlandırın Lahana ve nektarini servis kasesine alın Hazırladığınız sosla karıştırın, üstünü nane yaprakları ile süsleyin |
|