Mantar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarMantar salatası Mantar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 402 kalori Malzemeler: 300 gram büyük boy mantar 20 adet ceviz içi 5 adet kurutulmuş domates 8 adet siyah zeytin 1 adet patlıcan 10 ml balsamik sirke 20 ml zeytinyağı 10 ml fındık yağı yeşil salata ve dereotu kızartmak için sıvıyağ tuz karabiber Hazırlanışı: Sos için zeytinyağı, fındık yağı ve sirkeyi karıştırıp tuz ve karabiber ilave edin Mantarları yıkayın ve uzunlamasına dilimler halinde kesin Ceviz ve zeytinleri çok ince kıyın Domatesleri küb doğrayın Patlıcanı soyup küb doğrayın Bir tavada sıvı yağ kızdırıp, patlıcan küblerini kızartın ve bir mutfak havlusunun üzerine çıkarıp fazla yağını emdirin Bir servis tabağına mantarları dizin Üzerlerine sosu gezdirin Domates, patlıcan, ceviz ve zeytinleri serpiştirip dereotu ve yeşil salata yapraklarıyla süsleyin |
|