Yumurtalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Patates Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarYumurtalı patates salatası Yumurtalı patates salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 4 adet yumurta 150 gram frize salatası 5 adet soğan 1 demet küçük kırmızı turp 100 gram dilimlenmiş jambon 3 yemek kaşığı sıvıyağ 200 ml sebze suyu 3 yemek kaşığı sirke 1 demet tere tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve süzün Yumurtaları 10 dakika kaynatın Her ikisini de soyun Frize salatasını temizleyin, iyice yıkayın ve kağıt mutfak havlusu arasında fazla suyunu alın Soğanları soyun Birini küp şeklinde doğrayın Diğerlerini halka halka doğrayın Turpları temizleyin, yıkayın ve incecik dilimleyin Jambonu şerit şerit doğrayın, 1 yemek kaşığı sıvıyağda gevrekleşene kadar kızartın ve kağıt mutfak havlusu üzerinde süzülmeye bırakın Jambonu kızarttığınız yağa soğan halkalarını koyun, orta ateşte hafif esmerleşene kadar kavurun Küp şeklinde doğradığınız soğanları 2 yemek kaşığı sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurun Sebze suyu ve sirke ilave edip bir taşım kaynatın 100 gr patatesi ezin, sirkeli karışıma ilave edin Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat ekleyin 700 gr patatesi dilim dilim doğrayın, turp ve sirkeli sosla harmanlayın 2 yumurtayı kıyın, 2 yumurtayı dörder parçaya bölün Frezya salatası ve kıyılmış yumurtayı dikkatlice salata ile karıştırın Üzerine tere serpiştirin Kızarmış soğan, dörde bölünmüş yumurta ve jambon ile süsleyip servis yapın |
|