Salatalıklı Levrek Tava |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalıklı Levrek TavaSalatalıklı levrek tava Salatalıklı levrek tava Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram salatalık 2 adet soğan 10 gram margarin 2 yemek kaşığı beyaz şarap 1/2 demet dereotu 3 tatlı kaşığı nişasta 150 gram süt kreması 800 gram levrek fileto 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Salatalıkları soyun, ikiye bölün, 1 cm genişliğinde dilimleyin Soğanları halka şeklinde doğrayın Her ikisini yağda 1dk kavurun 3 çorba kaşığı su ve şarabı ilave edip 7dk ağzı açık olarak pişirin Dereotunu kıyın Nişastayı suda eritip krema ile karıştırın, salatalıklara ekleyip bir taşım kaynatın Dereotunu katın Tuz, karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun Balık filetoları soğuk su ile yıkayıp üzerlerine limon suyu gezdirin, tuzlayın ve çok hafifçe unlayıp yağda her iki tarafını 3-4dk kızartın Balık filetoları salatalıkların üzerine koyup haşlanmış patates ile servis yapın |
|