Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asitleri, esansiyel, tanımı, yağ

Esansiyel Yağ Asitleri Esansiyel Yağ Asitleri Tanımı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Esansiyel Yağ Asitleri Esansiyel Yağ Asitleri Tanımı Hayvansal organizmada ancak bir tek çift bağlı yağ asitleri sentezlenebilmektedir Birden fazla doymamış bağa sahip olan linoleik, alfa-linoleik ve arahidonik asitler hayvansal organizmada sentez edilemez ve mutlaka dışarıdan alınması gereklidir İşte organizmada sentezlenemeyen ve besinlerle rasyonla birlikte alınması gerekli olan linoleik, linolenik ve araşidonik asitlere, esansiyel yağ asitleri denir Bu yağ asitlerinin organizmaya yeterli miktarlarda alınamaması sonucunda büyüme durur, dermatitis oluşur Böbreklerde harabiyet ve hematüri (kan işeme) görülür Esansiyel yağ asitleri verilirse bu belirtiler yok olur

Linoleik asit mısır yağı, yer fıstığı, pamuk yapı ve soya fasulyesi yağı gibi tohum yağlarında, linolenik asit ise bunların dışında keten tohumu yağında bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com