Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denirdielsalder, dielsalder, hakkında, neye, tepkimesi

Diels-Alder Tepkimesi Nedir? Diels-Alder Tepkimesi Neye Denir?Diels-Alder Hakkında

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Diels-Alder Tepkimesi Nedir? Diels-Alder Tepkimesi Neye Denir?Diels-Alder Hakkında

Diels-Alder Tepkimesi Nedir? Diels-Alder tepkimesi Neye Denir?Diels-Alder Hakkında
Diels-Alder Tepkimesi Nedir? Diels-Alder tepkimesi Neye Denir?Diels-Alder Hakkında
Harikulade bir sanat

Otto Diels ve Kurt Alder'e 1950 yılında birlikte Nobel kazandıran bu tepkime kimyacılarca Diels-Alder tepkimesi (yada verdiği ürünler açısından siklizasyonu) olarak bilinir

Dr Diels'in 1927 yılında dien'i keşfiyle başlayan serüven Dr Alder ile 1928 yılında birlikte çalışmasıyla Nobel ödülünü hakettirecek bir çalışma ile noktalanmıştır

Bu reaksiyonun güzelliği sanki molekül modelleri ile oynar gibi deney ortamında en karmaşık molekülleri birleştirebilmeniz

Tabi değerini ikiye katlayan özelliği ise geri dönüşümlü (tersinir) olması Bunu ben Post-it'e benzetmekteyim Sizin isteğinize göre davranıyor!!

Aşağıdaki resim bir fikir verebilir umarım:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com