|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, elektroskop, hakkında, şekilli |
![]() |
Elektroskop Elektroskop Nedir? Elektroskop Hakkında Elektroskop Şekilli Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektroskop Elektroskop Nedir? Elektroskop Hakkında Elektroskop Şekilli AnlatımElektroskop Elektroskop Nedir? Elektroskop Hakkında Elektroskop Şekilli Anlatım ElektroskopELEKTROSKOP Elektroskop Elektroskop Nedir? Elektroskop Hakkında Elektroskop Şekilli AnlatımBir cismin elektrikle yüklü olup olmadığını, yüklü ise hangi tür elektrik yüklü olduğunun anlaşılmasına yarayan aletlere elektroskop adı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ebonit çubuğu elektroskopun metal küresine dokundurarak negatif yüklerin, elektroskopa geçmesi sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Negatif yüklü bir top elektroskopun metal küresine yaklaştırıldığında, küre üzerinde bulunan negatif yükler, küreden çubuğun daha uzak bölgelerine itilecekler, yapraklar daha fazla yük aldığından birbirlerinden uzaklaşacaklardır ![]() ![]() Yüklü bir elektroskopun topuzuna, yüksüz cam, porselen, ebonit veya plastik ile dokunursak, yapraklar hiç kıpırdamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elektroskop Elektroskop Nedir? Elektroskop Hakkında Elektroskop Şekilli Anlatım |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektroskop Elektroskop Nedir? Elektroskop Hakkında Elektroskop Şekilli AnlatımElektroskop Elektroskop Nedir Elektroskop Neişeyarar Elektroskop Hakkında Elektroskop Bilgi Elektroskop Tanımı Elektroskop Açıklaması Elektroskop Şema Elektroskop Anlatım Bir cismin elektrikle yüklü olup olmadığını, yüklü ise hangi tür elektrik yüklü olduğunun anlaşılmasına yarayan aletlere elektroskop adı verilir (Öztürk;1998:110) ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ebonit çubuğu elektroskopun metal küresine dokundurarak negatif yüklerin, elektroskopa geçmesi sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Negatif yüklü bir top elektroskopun metal küresine yaklaştırıldığında, küre üzerinde bulunan negatif yükler, küreden çubuğun daha uzak bölgelerine itilecekler, yapraklar daha fazla yük aldığından birbirlerinden uzaklaşacaklardır ![]() ![]() Yüklü bir elektroskopun topuzuna, yüksüz cam, porselen, ebonit veya plastik ile dokunursak, yapraklar hiç kıpırdamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|