Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Dilekçe Örnekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borçlunun, borcunu, cezalandırılması, dilekçesi, istemi, nafaka, ödemeyen

Nafaka Borcunu Ödemeyen Borçlunun Cezalandırılması İstemi Dilekçesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nafaka Borunu Ödemeyen Borçlunun Cezalandırılması İstemi Dilekçesi
Nafaka Ödemeyen Borçlunun Cezalandırılması İstemi Dilekçesi

Nafaka Borunu Ödemeyen Borçlunun Cezalandırılması İstemi Dilekçesi İCRA MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİNE
ERZİNCAN
ŞİKÂYET EDEN
(ALACAKLI) : Adı ve Soyadı, TC Kimlik No:
Adres
SANIK
(BORÇLU) : Adı ve Soyadı
Adres
SUÇ : Nafakaya ilişkin karara uymama
SUÇ TARİHİ : …/…/…
KONUSU : Nafaka borcunu ödemeyen borçlunun cezalandırılması istemidir
AÇIKLAMALAR :
1- Erzincan 1 Asliye Hukuk Mahkemesinin (Aile Mahkemesi Sıfatı) ile vermiş olduğu karara istinaden Erzincan 1 İcra Müdürlüğünün 2007/… esas sayılı dosyası ile borçlu aleyhine ilamlı icra takibinde bulundum İcra emri …/…/… tarihinde borçluya tebliğ edildi
2- Borçlu bu güne kadar nafaka borcunu ödemedi Bana komşularla haber göndererek hiçbir zaman nafaka ödemeyeceğini, kendisinden nafaka almamın mümkün olmadığını şifahi olarak bildirmiştir İcra ve İflas Kanununun 344 maddesi gereğince, borçlunun cezalandırılması için bu davayı açma zarureti hâsıl olmuştur
DELİLLER : İcra Müdürlüğünün 2007/… Esas sayılı dosyası ve her tür delil
HUKUKİ NEDENLER : İcra ve İflas Kanunu md 344 ve ilgili mevzuat
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle, nafaka borcunu ödemeyen borçlunun cezalandırılmasını ve yargılama giderlerinin borçluya yüklenmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim …/…/…

Şikâyet Eden (Alacaklı)
Adı ve Soyadı
İmza

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com