Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
okunuşu, suresi, suresinin, türkçe, yasin

Yasin Suresi ( Türkçe ) Okunuşu - Yasin Suresinin ( Türkçe ) Okunuşu

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yasin Suresi ( Türkçe ) Okunuşu

Bismillahirrahmanirrahim

1: Yâ Sîn

2: Hakîm (hüküm ve hikmet sahibi) Kur?ân?a andolsun

3: Muhakkak ki sen gerçekten gönderilen resûllerdensin

4: Sıratı Mustakîm üzerinde(sin)

5: Azîz ve Rahîm olan Allah tarafından indirilmiştir

6: Babaları uyarılmamış bir kavmi uyarman içindir Çünkü onlar gâfillerdir

7: Andolsun ki (Allah?ın) söz (ü) onların çoğunun üzerine hak oldu Artık onlar âmenû olmazlar (Allah?a ulaşmayı dilemezler)

8: Muhakkak ki Biz onların boyunlarına çenelerine kadar halkalar (zincirler) kıldık (geçirdik) Bu sebeple onlar başları yukarı kaldırılmış olanlardır

9: Ve onların önlerine ve arkalarına set kılarak (çekerek) böylece onları perdeledik Artık onlar göremezler

10: Onları uyarsan da uyarmasan da onlar için eşittir Onlar âmenû olmazlar (Allah?a ulaşmayı dilemezler)

11: Sen sadece zikre tâbî olanı ve gaybte Rahmân?a huşû duyanı uyarırsın Öyleyse onu mağfiret ile (günahların sevaba çevrilmesiyle) ve ?kerim ecir? ile müjdele

12: Muhakkak ki Biz ölüleri diriltiriz Ve takdim ettiklerini ve onların eserlerini yazarız Ve herşeyi İmam-ı Mübin?de (apaçık bir rehberde) saydık (tespit ettik)

13: Onlara o şehrin halkını misal ver Onlara resûller gelmişti

14: Onlara iki (resûl) göndermiştik Fakat ikisini de tekzip ettiler (yalanladılar) Bunun üzerine (onları) üçüncü (resûl) ile azîz kıldık (destekledik) O zaman onlar: ?Muhakkak ki biz size gönderilmiş resûlleriz? dediler

15: Dediler ki: ?Siz bizim gibi beşerden başka bir şey değilsiniz Ve Rahmân bir şey indirmedi Siz sadece yalan söylüyorsunuz?

16: (Resûller) dediler ki: ?Bizim gerçekten size gönderilmiş resûller olduğumuzu Rabbimiz biliyor?

17: Ve bizim üzerimizde açıkça tebliğden (bildirmekten) başka bir şey (sorumluluk) yoktur

18: ?Muhakkak ki biz sizinle uğursuzluğa uğradık Eğer siz gerçekten vazgeçmezseniz (son vermezseniz) sizi mutlaka taşlayacağız Ve mutlaka bizden size elîm bir azap dokunacak? dediler

19: ?Uğursuzluğunuz sizinle beraberdir (kendinizdendir) Size zikir hatırlatılınca mı (uğursuzluğa uğruyorsunuz)? Hayır siz müsrif (haddi aşan) bir kavimsiniz? dediler

20: Ve şehrin en uzak yerinden bir adam koşarak geldi ?Ey kavmim (size) gönderilmiş olan resûllere tâbî olun!? dedi

21: (Tebliğlerine karşılık) sizden ücret istemeyen (bu) kişilere tâbî olun Ve onlar hidayete ermiş olanlardır

22: Ve ben niçin beni Yaratan?a kul olmayayım ki; siz O?na döndürüleceksiniz

23: Ben O?ndan başka ilâhlar edinir miyim? Eğer Rahmân bana bir zarar dilerse onların şefaati bana bir (şey) fayda vermez (sağlamaz) Ve onlar beni kurtaramazlar

24: Eğer öyle olsaydı (putlara tapsaydım) muhakkak ki ben mutlaka apaçık dalâlette olurdum

25: Muhakkak ki ben sizin Rabbinize îmân ettim Öyleyse beni işitin

26: (Ona) ?Cennete gir!? denildi ?Keşke kavmim bilseydi? dedi

27: Bu sebeple Rabbimin bana mağfiret ettiğini ve ikram edilenlerden kıldığını (bilselerdi)

28: Onun arkasından onun kavmi üzerine gökten bir ordu indirmedik indiriciler de olmadık

29: (Onların cezası) sadece bir sayha (şiddetli ses dalgası) oldu O zaman onlar sönenler oldular

30: O kullara yazıklar olsun! Onlara hiçbir resûl gelmedi ki onunla alay etmiş olmasınlar (hepsiyle alay ettiler)

31: Ondan önceki nice nesillerden (kimleri) helâk ettiğimizi onların (helâk edilenlerin) kendilerine dönmediklerini görmediler mi?

32: Ve ancak herkes toplandığı zaman (onlar da) huzurumuzda hazır bulundurulacak olanlardır

33: Ve ölü toprak onlara bir âyettir (mucizedir) Onu dirilttik ve ondan habbeler (taneler) çıkarttık Böylece ondan yerler

34: Ve orada hurma ve üzüm bahçeleri kıldık (yaptık) Ve orada pınarlar fışkırttık

35: Onun ürünlerinden (meyvelerinden) ve elleriyle yaptıklarından yesinler diye Hâlâ şükretmezler mi?

36: Arzın yetiştirdiği herşeyden onların nefslerinden ve bilmedikleri şeylerden çiftler (eşler) yaratan O (Allah) Sübhan?dır (herşeyden münezzeh)

37: Ve gece onlar için bir âyettir (ibrettir) Ondan gündüzü sıyırırız (çekip alırız) O zaman onlar karanlıkta kalanlardır

38: Ve Güneş onun için istikrarlı kılınan (yörüngesinde) akar gider İşte bu azîz ve alîm olan (en iyi bilen) Allah?ın takdiridir

39: Ve Ay kurumuş hurma salkımı dalı gibi bir şekil (bedir şeklinden hilâl) haline dönünceye kadar ona menziller takdir ettik

40: Güneş?in Ay?a yetişmesi ve gecenin gündüzü geçmesi mümkün olamaz Ve hepsi feleklerinde (yörüngelerinde) yüzerler (seyrederler)

41: Onların zürriyetlerini (nesillerini) dolu gemilerde taşımamız onlar için bir âyettir

42: Ve onlar için onun gibi (gemiler gibi) üzerine binecekleri şeyler yarattık

43: Ve dilersek onları boğarız o zaman onlara yardım edilmez ve onlar kurtarılmaz

44: Bizden bir rahmet ve belli bir zamana kadar metalanmaları (faydalanmaları) hariç

45: Ve onlara: ?Önünüzde ve arkanızda olan şeylerden sakının Umulur ki böylece rahmet olunursunuz? denilmişti

46: Rab?lerinin âyetlerinden hiçbir âyet gelmez ki ondan yüz çevirenler olmasınlar

47: Onlara ?Allah?ın sizi rızıklandırdığı şeylerden infâk edin (verin)? denildiği zaman kâfirler âmenû olanlara: ?Allah?ın dileseydi doyuracağı kişiyi biz mi doyuracağız? Siz ancak apaçık bir dalâlet içindesiniz? dediler

48: ?Ve eğer siz doğru söyleyenlerseniz bu vaad ne zaman?? derler

49: Onlar tartışırken onları alacak (yakalayacak) olan tek bir sayhadan (şiddetli ses dalgasından) başka bir şey gözlemiyorlar (beklemiyorlar)
50: Artık vasiyet etmeye güçleri yetmez Ve ailelerine dönemezler

51: Ve sur?a üfürülmüştür İşte o zaman onlar mezarlarından Rab?lerine koşarlar (uçarlar yükselirler)

52: ?Eyvahlar olsun bize mezarlarımızdan bizi kim beas etti (kaldırdı)? Bu Rahmân?ın vaadettiği şeydir Ve resûller doğru söylemişler? dediler

53: Sadece tek bir sayha (şiddetli ses dalgası)! İşte o zaman onlar hepsi huzurumuzda hazır bulunanlardır
54: İşte o gün (hiç)bir kimseye (hiç)bir şeyle zulmedilmez Ve amellerinizden başka bir şey ile cezalandırılmazsınız

55: Muhakkak ki cennet ehli o gün zevkli bir meşguliyet içinde olanlardır

56: Onlar ve eşleri gölgeliklerde tahtlar üzerinde yaslanmış olanlardır

57: Orada onlar için meyveler ve istedikleri (her)şey vardır

58: Rahîm olan Rab?ten ?selâm? sözü vardır

59: Ey mücrimler (suçlular)! Bugün ayrılın

60: Ey Âdemoğulları! Ben sizlerden şeytana kul olmayacağınıza dair ahd almadım mı? Muhakkak ki; o (şeytan) size apaçık bir düşmandır

61: Ve Ben sizden Bana kul olmanıza (dair ahd almadım mı?) Bu da Sıratı Mustakîm (üzerinde bulunmak)tır

62: Ve andolsun ki sizden birçoklarını dalâlette bıraktı Hâlâ akıl etmez misiniz?

63: Size vaadedilmiş olan cehennem (işte) budur

64: İnkâr etmeniz sebebiyle bugün ona (cehenneme) yaslanın (girin)

65: Bugün onların ağızlarını mühürleriz Kazanmış olduklarını (yaptıklarını) Bize onların elleri anlatır ayakları şahitlik eder

66: Ve eğer dileseydik elbette gözlerini mahvederdik (kör ederdik) O zaman yolda (sağa sola) koşuştururlardı Bundan sonra nasıl görürler?

67: Ve eğer dileseydik elbette onları mekânlarında (bulundukları yerde) değiştirirdik O zaman ileri gitmeye ve geri dönmeye güçleri yetmezdi

68: Kimin ömrünü uzatırsak onun yaratılışını tersine çeviririz (kuvvetini gideririz) Hâlâ akıl etmez misiniz?

69: Biz O?na (Peygamber?e) şiir öğretmedik Ve (bu) O?na yakışmaz O (O?na indirilen) sadece zikir ve apaçık Kur?ân?dır
70: (Kur?ân?ın indirilmesi) hayy olanları inzar etmek (uyarmak) ve (azap) sözünün kâfirlerin üzerine hak olması içindir

71: Ellerimizle (kudretimizle) onlar için hayvanları nasıl halkettiğimizi görmediler mi? Onlar böylece onlara (hayvanlara) malik olurlar

72: Biz onları (hayvanları) onlara zelil (itaatkâr) yaptık Böylece onlardan kendilerinin binekleri oldu (onlara binerler) ve onlardan (etlerinden) yerler

73: Ve onlarda kendileri için (birçok) menfaatler (yararlar) ve içecek şeyler (süt) vardır Hâlâ şükretmezler mi?
74: Ve yardım olunacaklarını ümit ederek Allah?tan başka ilâhlar edindiler

75: (O ilâhlar) onlara yardım etmeye muktedir değildirler Ve kendileri onlar (o ilâhlar) için (onlara yardıma) hazır askerlerdir

76: Artık onların sözleri seni mahzun etmesin Muhakkak ki Biz sakladıklarını da açıkladıklarını da biliriz

77: İnsan onu bir nutfeden nasıl yarattığımızı görmedi mi? Sonra da Bize (karşı) apaçık hasım (düşman) oldu

78: Kendi yaratılışını unutup Bize misal getirdi: ?Kemiklerimiz çürüyüp dağılmış haldeyken kim onlara can verecek?? dedi

79: De ki: ?Onu ilk defa inşa eden (Yaratan) ona hayat verecek Ve O bütün yaratışları en iyi bilendir?

80: Yeşil ağaçtan sizin için ateş (oksijen) kılan (çıkaran) O?dur Böylece siz ondan yakarsınız

81: Gökleri ve yerleri yaratan onların bir eşini daha yaratmaya kaadir değil midir? Evet O (yegâne) Yaratıcı ve en iyi Bilen?dir

82: O (Allah) bir şey irade ettiği (dilediği) zaman O?nun emri sadece ona: ?Ol!? demektir O hemen olur

83: İşte O Sübhan?dır Herşeyin melekûtu (mülkü ve hükümdarlığı) O?nun elindedir Ve O?na döndürüleceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com