|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahlakı, efendimizin, güzel, ile, ilgili, peygamber, şiirler |
![]() |
Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı İle İlgili ŞiirlerPeygamber Efendimizin Güzel Ahlakı İle İlgili Şiirler Peygamber Efendimizin Güzel Ahlakı İle İlgili Şiirler Peygamber Efendimiz(s ![]() ![]() ![]() Dikenler güle döndü hanende efendim Niceleri makama erdi sayende efendim Doğduğun gün alem nura gark oldu Amine'nin yüzü Kureyş'in bahtı güldü Sen ki İbrahim'in duası , İsa'nın müjdesisin efendim Ümmetinin Resulü,Allah'ın Habibi'sin Efendim Yaratan Allah'tır biliriz elhamdülillah Yaratılışımızın sebebi de sendendir Ya resululah Alemlere rahmet diye gönderdi seni Hak Teala Adem senin hürmetine affedildi Ey Muhammet Mustafa ! Sordum şemâili nasıldır diye Muhammed'in Aydan daha parlak , güzelden daha güzeldir dediler Sordum ya ahlakı nasıldır diye Muhammed'in O en güzel örnek , ahlakı da Kur'an dır, dediler Kavrulmuş çöle düşen yağmursun Karanlık bir devre doğan nursun Mekke ağlamakta , Medine durgun Bir daha gel de Ey nebi gülmeyen yüzümüz gülsün Ayak bastığın toprak bereketlenir Seni misafir eden gök şereflenir Aşkına senin Ey Sultanım Dağ ,taş , arz ve sema dillenir Seni bilmeyene ilim ne gerek En büyük ilim seni yaratanı bilmek O'nu sevenler gider dünyadan gülerek Yine O'nu bilmekten geçer O'nu sevmek Hiç kaldırmadı geceler boyu anlını secdeden Allah'ın izniyle kameri ikiye böldü aniden Cehennem ateşi görmez onu her daim seven Ya Rab ! Ayırma bizleri de O'nun izinden Konsa da en necis şeyler üzerine Söylense de en çirkin sözler yüzüne Gelse de en sert taşlar bedenine Döner mi o nebi güneşi ve ayı eline koysalar bile Melekler bile gıpta etti ahlakına Muhammed'im Allah , Muhammet yazdı kapısına cennetin Miraçta dedi ki Alemlerin efendisi " Ümmetim ümmetim" Gözünün nurudur Can Ahmet bu güzel ümmetinin Güzel bile sana güzel dendiği vakit güzel Bu kalp İlah-i aşka dokununca kemale erer Hep bir umutla yaşar seni görmeden sevenler Çünkü ilklerin ilki sonları hatemisin Ey Peygamber Bülbül güle seni sordu her dem Kimileri unutur oldu seni Bilmem ki neden? Çok olsa da günahımız var olan her şeyden Yine de mahrum etme ne olur bizleri de şefaatinden Dildesin, gözdesin, gönüldesin Ey Canan Cenneti, ukbayı neylesin senin vuslatına varan Keşke olmuşlardan biri de ben olsaydım sana kavuşan Başka güzeli görür mü nur cemalini seyre dalan Görür müyüm seni bir gece düşümde efendim Gelmiş geçmiş mahlukât sana fedadır efendim Kapında kölen müjdenle gülenim efendim Olsam da bir Mus'ab, öl de öleyim efendim Kaynak: peygamber efendimizin ahlakı ile ilgili şiirler |
![]() |
![]() |
|