Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, eden, hanımını, hazreti, ömer’e, şikayet

Hanımını Hazreti Ömer’E Şikâyet Eden Adam

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hanımını Hazreti Ömer’E Şikâyet Eden Adam

Hanımını Hazreti Ömer’e Şikâyet Eden Adam
Hanımını Hazreti Ömer’e Şikâyet Eden Adam
Hazreti Ömer Radıyallahu anh Efendimizin Halifeliği zamanın da adamın biri karısının ileri geri konuşmasından, bağırıp çağırmasından dolayı karısını Halifeye şikâyete geldi

Adam, Halife Hazreti Ömer’in kapısının önüne geldiğinde birden kulağına bir kadın konuşması geldi Biraz durakladı
Adam kulaklarına inanamadı İnanamadı çünkü adam bir de ne görsün!
Halife Hazreti Ömer’in hanımı Ümmü Gülsüm kocası Hazreti Ömer’e bağırıp çağırıyor Hazreti Ömer de hiç sesini çıkarmıyordu
Karısını şikâyete gelen adam kendi kendine şöyle söylendi:

—Ben hanımımın verdiği huzursuzluğu, hanımımın huysuzluğunu, bana bağırıp çağırmasını Halife ye şikâyete geldim ki rahat edeyim, evimdeki huzursuzluğu kaldırayım Ne yazık ki, başımdaki bela, bendeki dert Halifenin başında da var En iyisi dönüp gideyim Dedi

Adam döndü giderken Hazreti Ömer Radıyallahu anh, onu gördü Ve:

—Niçin geldin niçin dönüp gidiyorsun? Dedi
Adam:

—Size hanımımdan şikâyete gelmiştim Aynı bela aynı dert sizin de başınızda olduğunu görünce şikâyetten vazgeçtim, geri gidiyorum Dedi

Bunun üzerine Hazreti Ömer adama şöyle nasihat eder:

—Bak beni iyi dinle Ailemin bende bazı hakları vardır Bana olan hizmetleri dolayısıyla benden bu haklarının değerini bilmemi ister Sabırla yapmış olduğu hakları ve hizmetleri şunlardır:

1-Hanımım cehennem ateşiyle benim aramda bir perdedir
Gönlüm onunla rahat bulur Harama bakmam

2-O benim için evimin bir muhafızıdır
Ben evimden çıkınca o evimde malımı bekler, evimin bekçiliğini yapar

3-Elbiselerimi yıkayıp temizler
Evimin temizliğini evimin diğer işlerini, çocuklarımın temizliğini sabırla yapar

4-Çocuklarıma bakıyor
Onları yedirip içiriyor, giydirip kuşandırıyor

5-O benim ekmeğimi yapar, yemeğimi pişirip önüme koyar
Bütün bu hizmetleri yerine getirmekte hiç eksiklik yapmaz

Hazreti Ömer Radıyallahu anh efendimizden bu nasihatleri dinledikten sonra karısını şikâyete gelen adam:

—Sana yapılan bu hizmetler bana da yapılıyor Sen hoş görüp bu kusurlardan vazgeçtikten sonra ben de hoş görüp geçerim Ailemin bu gibi kusurlarını aldırış etmem Dedi Ve gitti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com