Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitti, kalem

Kalem Bitti

Eski 05-18-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Kalem Bitti

Ak kâğıt ile kara kalemin sevdaları, şimdi artık camaltı resimlerinde Her kalemle her şey yazılmaz, bilirsiniz Kamış kalem kâğıt üzerinde yazı yazarken tatlı bir cızırtı çıkarırdı Buna eskiler sarîr-i hâme veya kalem feryadı derlerdi

Aşağıdaki mısralar bu sebeple söylenmiş olsa gerektir

Sarîr-i hâmeme siz güldünüz tahayyürle
Kalem feryad eder, ağlar mürekkeb
Beni nâdan eline verme yâ Rab!

O devir hokka ile dividin devri idi O devir kalem efendileri ile birlikte tarihe karıştı

Kurşun kalemde bir ahşap sıcaklığı vardı O, mahrem duyguların süvarisi idi İçten geldiği gibi yazılan, yazılıp da kâğıtla bile paylaşmaya kıyılamayan duyguların

Yaşanılanı yazmak için bire bir idi kurşun kalem Sonra sus payı gibi üzerinde gezdirilen silgi Kalemin derdi içindedir Sahibi sırrı kendisiyle paylaşmış, sırrı onun incecik gövdesine yüklemiştir Taşıyabilir mi o narin gövde bunu? Rüyalarında bembeyaz kâğıtlar görür kurşun kalem Onlarn üzerinde gönlünce gezinip durur Sonra bir yerden sahibi ansızın çıkıverir “Sana güvenmiştim” diye seslenir Kurşun kalem kan ter içinde uyanır

Buna mukabil tükenmez kalem pervasız ve vurdum-duymazdır Ne hürmetkârdır, ne itaatkâr İki parmağım gözüne diye yazıyı âdeta dürte dürte sunar Mahremiyete hiç saygısı yoktur Buradaydı ama karaladım der gibi salananın yerini gösterir

Dolmakalem adının ve görüntüsünün aksine kaprisli bir sevgilidir Her duygu ve düşünce için ayrı tavırlar ister O tavırlar, inceli kalınlı uçlarla dile gelir Her zaman asildir Sahibi için masanın üzerinde daima bir merasim hazırlar Çantayı, çekmeceyi beğenmez o Sürekli cepte gezmek ister

Kalemlere veda Hanım sultanlara dair bir selâm saklasın; Topkapı Sarayı’nda; sedef kamalı yazı takımları Kalem bitti Devir okuma-yazma emirlerinin uygulandığı devir Sılaya hasret yok O hasretten yarına devredilebilecek duyguların barınağı mektuplar da Telgrafın tellerine kuşlar konmuyor! Telefonun tellerine sevgiler özlemler konuyor Bir gönülden bir gönüle tellerin üstünde büyüsü kalır mı kelimelerin?

Aşklar günübirlik; gençlik, sevgilisi için bile eline kalem almaya üşeniyor Postacılar beyannameler, çekler, protestolar ve üç kelimelik bayram kartları taşır Mektup mu? Unutulmuş Yazılacak ne kaldı ki! Memur kafalı daktilo tuşlarından ukalâ bilgisayarlara uzanan bir hükümranlıkta

Fatma Karabıyık BARBARASOĞLU

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kalem Bitti

Eski 05-18-2009   #2
siLveRghoSt

Cevap : Kalem Bitti

ben hiç mektup yazmadım kendimden utanıyorum
elinize sağlık çok güzeldi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com