Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
carlo, isa, köye, levi, uğramadı

İsa Bu Köye Uğramadı - Carlo Levi

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsa Bu Köye Uğramadı - Carlo Levi

Kitap Özet

Carlo Levi'nin bu kitabını ilk okuduğumda çarpılmıştım Italo Calvino da söylüyor ya, bence de doğru İnsanları, hayvanları, bitkileri öylesine büyük bir aşkla tasvir ediyordu ki, sanki zamanın ötesinde bir şeyden, bir büyük hakikatten, bir büyük aşktan söz ediyordu

Bunu bir tek Yaşar Kemal'de gördüm ben: Kimyası yavaş yavaş bozulan, dönüşen, farklılaşan dünyada insanı insan yapan ve değişmese çok iyi olacak olan şeylerin olduğunu bunca güzel, bunca etkileyici, bunca müthiş nasıl anlatır insan? Şöyle düşünün, bir zamanlar bir dünya vardı ve o dünya güzeldi O dünyaya birileri tanıklık etti ve o dünyayı biz artık ancak bu adamların aracılığıyla kavrayabiliyoruz

Dünyayla, doğayla ve insanla aşka benzer bir ilişki yaşayan ve aşkla yazan adamlar bunlar Carlo Levi de bu büyük yazarlardan biri Bence bu kitabı mutlaka okuyun Kendinizi bulacaksınız

İsa Bu Köye Uğramadı

Carlo Levi
· Helikopter Yayınları
· Basım Tarihi : 09 - 2009
· ISBN : 9786055819118
· Sayfa Sayısı : 224
· Çevirmen : Sabahattin Eyüboğlu
· Etiket Fiyatı : 2000 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com