Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aslan, balığı, pterois

Aslan Balığı (Pterois)

Eski 05-03-2009   #1
siLveRghoSt

Aslan Balığı (Pterois)

Aslan balığı (Pterois)

Aslan balığı (Pterois), Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus'un batı kısımlarında mercan kayalıklarında yaşayan zehirli bir balık türüdürİnsanlar için tehlike teşkil ederlerKıyıya yakın yerler ile 50 metre derinlik arasındaki kısımlarda yaşarlar

Yetişkinleri 38 cm uzunluğa kadar erişebilirlerGözlerinin üzerinde ve ağızlarının altında pervane benzeri pektoral yüzgeçlere sahiptirler

Üst kısımlarında bulunan iğnelerin insan ile teması sonucunda birkaç gün süren yanma,terleme ve solunum güçlüğü görülebilir

Türleri
* Pterois antennata - Antenli aslan balığı
* Pterois cincta
* Pterois cristatus
* Pterois ellioti
* Pterois geniserra
* Pterois kodipungi
* Pterois muricata
* Pterois radiata - Radiata aslan balığı
* Pterois rebel
* Pterois russelii
* Pterois sphex - Sphex aslan balığı
* Pterois vittata
* Pterois volitans - Volitan aslan balığı
* Pterois miles - Şeytan aslan balığı
* Pterois mombasae - Mombasa aslan balığı

Radiata aslan balığı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com