|
|
Konu Araçları |
antioksidan, doğal, hastalıklardan, için, kaynakları, korunmak |
Hastalıklardan Korunmak İçin Doğal Antioksidan Kaynakları |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastalıklardan Korunmak İçin Doğal Antioksidan KaynaklarıKışın hastalıklardan korunmak için bünyemizin aktioksidan kaynaklarına ihtiyacı oluyor Peki bu antioksidan kaynaklarını hangi besinlerden temin edebileceğimizi biliyor muyuz? İşte vücudumuz için gerekli antioksidanları temin edebileceğimiz doğal kaynaklar… A vitamini: Karaciğer yeşil yapraklı sebzeler havuç kayısı yumurta C vitamini: Kuşburnu maydanoz yeşil sivri biber karalahana karnabahar çilek limon portakal greyfurt E vitamini: Soya yağı bitkisel yağlar yağlı tohumlar Selenyum: Deniz ürünleri böbrek yürek ve diğer etler Çinko: Et karaciğer bulgur balık süt yumurta badem içi ceviz elma kuru baklagiller Magnezyum: Badem ceviz fındık fıstık muz kuru baklagiller yeşil yapraklı sebzeler; tahıllar Bahar beslenmenizde her gün mutlaka 4-5 porsiyon taze mevsim meyvesi 2-3 porsiyon taze mevsim sebzesi En az 2 su bardağı az yağlı süt veya yoğurt veya cacık veya ayran Bol su: 1 öğün sebze diğer öğünde haşlama ızgara tavuk-balık etini; düzenli saatlerde ve 3 saati geçmeyecek aralıklarla tüketmemiz gerekir |
|