Bulimia Konusunda Yardım |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulimia Konusunda YardımBulimia hastasının psikolojik bir yardım almadan tek başına yapabilecekleri Bir bulimia hastasının özelliklerini sayfanızdan öğrendim ama psikolojik bir yardım almadan tek başıma neler yapabileceğimi öğrenmek istiyoum Su Sevgili Su Bulimia ciddi bir rahatsızlıktır Fakat çoğunlukla anoreksiklere kıyasla, bulimik bir hasta kendisinde bir sorun olduğunun farkındadır ve bunu düzeltmeye çalışır Öncelikle kişinin yaşadığı sorunun yiyecekler olmadığını ve bunun psikolojik sorunlardan kaçmak için bir yol olduğunu farketmesi gerekir Ne zaman aşırı derecede yemek yeme ihtiyacı hissettiğini takip etmesi ve kendisini gözlemlemesi bir başlangıç olabilir Böylece özellikle hangi duygusal sorunlardan kaçmaya çalıştığını keşfedebilir Bulimik bir kişi genelde aniden kendini yiyecek ile doldurur sonra pişmanlık duyarak bu yiyeceklerden çeşitli yollarla (kusma, aşırı egzersiz, laxative vs) kurtulmaya çalışır Kişi eğer kilo kaybetmeyi başarırsa kendini güçlü hisseder Fakat bu kısa sürelidir, çünkü bir kaç gün içinde gene kendini aşırı derecede yerken bulur Kişi vücudu ile sürekli bir savaş halindedir Adeta bir güç kavgası yaşanır Vücudu üzerinde kontrol kazanabilmek için bitmez tükenmez bir mücadele verir Bulimik bir kişinin kendine güven problemi vardır, yaşamında hiç bir şeyi kontrol edemediği için vücudunu kontrol etmek ister Dolayısıyla sorunun çözümü için öncelikle kişinin kendini iyi hissetmeyi öğrenmesi gerekir Aşağıdaki öneriler kişinin kendine olan güvenini arttırabilmesi için atabileceği adımlardır, fakat burada sunulanlar sadece öneridir, kişi kendi çözümlerini de üretebilir: |
|