Krokantlı Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krokantlı Pasta TarifleriFındık Krokantlı pasta Malzemeler:
2 paket creme ole'yi pakete göre (ama bir parmak eksik süt ile) hazırlayıp soğutun1 su bardağı toz şekeri teflon tavada karamelleştirip fındık ile karıştırın (ben fındıkları irice kırdım) Sıcakken yağlı kağıda dökün Soğuyunca küçük parçalara kırınKeklerin içlerini nescafeli süt ile ıslatın Birinci kata kata kremayı sürüp üzerine krokantın yarısını serpiştirin İkinci katı üzerine kapatın Kremanın kalanı ile kekin her yanını kaplayın Kalan krokantı da üzerine serpiştirin |
Krokantlı Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krokantlı Pasta TarifleriCeviz Krokantlı Pasta Malzemeler: Keki için:
Oda ısısındaki yumurtaları mikserle köpürünceye kadar çırpın şekeride ilave edip çırpalımUn, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyinDüşük hızda çırpıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinse dökünÖnceden ısınmış 170 derece fırında pembeleşene kadar 15-20 dk pişirinÇıkan keki tepsinin uzunlamasına ölçerek ikiye kesip iki tane eşit parça elde edinBir beze sarıp birkaç saat dinlendirin Kreması için:
Un, nişasta, şekeri 1 litre sütle karıştırarak pişirip vanilyayıda ekleyip dolapta iyice soğumaya bırakın 2 poşet şantiyi 2 su bardağı sütle çırpın Yarısını soğuyan karışıma ekleyin Yarsını üzerine ve süslemede kullanmak için ayırın Krokant için:
Cevizleri ekleyip çevirin ocaktan alıp hemen soğumadan yağlı kağıt üzerine veya margarinle yağlanmış bir tepsiye incecik dökün Soğuyunca istediğiniz boyutta elinizle kırın yada merdaneyle inceltin Hazırlanması: Krokant hazırladığımız tencerenin dibine karameli eritmek için 1 su bardağı su koyup kaynatıp soğutalımKaramel rengi bir ıslatma suyu elde edelim İsterseniz sütlede ıslayabilirsinizDaha sonra kekimizin bir parçasını bu suyla ıslayıp bolca kremamızdan sürelimKremadan üzerinede sıvamak için birazcık ayırabilirsinizHazırladığımız krokantların yarısını serpelimİkinci parçayı üzerine koyup karamelli suyumuzla bu parçayıda ıslayalımArtan kremayıda sıvayıp heryerine dolaba kaldıralımYarım saat kadar bekletip kremayı iyice çekmesi için daha önce çırptığımız kremşantiyle tekrra pastamızı sıvayıp pürüzsüz bir görüntü elde edelimKrokantlarla ve damla çikolatayla krem şantiyle istediğimiz gibi süsleyelimAfiyet olsun… |
Krokantlı Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krokantlı Pasta TarifleriBadem Krokanlı Yaş Pasta Malzemeler: Klasik Pandispanya Tarifi için:
Önce pandispanyayı hazırlayın Yumurta beyazı ve sarısını ayırın Beyazına hiç sarı değmemesi gerekiyor Yumurta aklarını bir çimdik tuzla önce yavaş devirde sonra hızlı devirde mikser yardımıyla çırpın Köpüksü bir kıvam elde etmeniz gerekiyor Bu köpüksü kıvamın içine şekerin yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin Katı kremamsı bir hale gelene kadar çırpın en az 7-8 dakika çırpın Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın İçine şeker ekleyip mikserle çırpın açık sarı renge gelinceye kadar karıştırın Yumurta aklarının içine sarıları ekleyin ve yavaşça, iyice karışana dek spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın Unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin Köpüksü kıvamı yok etmemelisiniz Sonra sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyin hafifçe karıştırın Kelepçeli kek kalıbınızın altını yağlayın, sonra unlayın kenarlara yağ sürmeyin Yoksa pandispanyanız kabarmak için tepsinin etrafına tırmanamaz 175 dereceli fırında üstü pembeleşip içi pişene kadar pişirin Kürdan yardımıyla kontrol edin Fırının kapağını sık sık açmayın Tepsiyi ızgaranın üstüne ters çevirin Soğumaya bırakın Soğuduktan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın Diğer tarafta iç kremayı hazırlayın mısır nişastası, şeker, kakao ve tuzu ağır tabanlı bir tencereye alın Üzerine yumurta, süt ve kremayı ekleyip tel yardımıyla kremamsı bir hale gelinceye kadar karıştırın Damla çikolataları ekleyin Puding kaynamaya başladığında ocaktan alın İçine vanilya ekleyip buz dolu bir kabın içine oturtun Soğumasını sağlayın Bir tarafta 1/2 çikolata sosu ve sütü çırpın, kaynatın kenara alın Muzu püre haline gelecek şekilde çatal yardımıyla ezin Ezilen muzu 8 maddede yaptığınız çikolata sosunun içine döküp harmanlayın Diğer tarafta bir tencerenin içine iri iri kırılmış bademleri, şekeri ve margarini koyun şeker eriyip koyu bir karamel kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın Ocaktan alıp yağlanmış yağlı kağıda dökün İnceltebildiğiniz kadar inceltin Soğuduktan sonra isteğe göre iri iri veya küçük parçalar haline getirin Krem şantiyi sütle mikser yardımıyla çırpın Buzdolabında bekletin Pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla ikiye bölün Sütle pandispanyamızı hafifçe ıslatın Hazırlamış olduğumuz iç kremayı arzuya göre dökün Üstüne muzlu karışımı döküp üstüne hazırlamış olduğunuz krokanların yarısını pay edinÜstüne kalan pandispanyanızı kapatın Pandispanyanın üstünü sütle ıslatıp krem şantiyi her tarafını kapatın En üste krokanlarla süsleyin |
|