Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krokantlı, pasta, tarifleri

Krokantlı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokantlı Pasta Tarifleri







Fındık Krokantlı pasta
Malzemeler:
  • 1 adet hazır pandispanya
  • 2 paket kakaolu creme ole
  • 1 su bardağı nescafeli süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanması:
2 paket creme ole'yi pakete göre (ama bir parmak eksik süt ile) hazırlayıp soğutun1 su bardağı toz şekeri teflon tavada karamelleştirip fındık ile karıştırın (ben fındıkları irice kırdım) Sıcakken yağlı kağıda dökün Soğuyunca küçük parçalara kırınKeklerin içlerini nescafeli süt ile ıslatın Birinci kata kata kremayı sürüp üzerine krokantın yarısını serpiştirin İkinci katı üzerine kapatın Kremanın kalanı ile kekin her yanını kaplayın Kalan krokantı da üzerine serpiştirin



Alıntı Yaparak Cevapla

Krokantlı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokantlı Pasta Tarifleri



Ceviz Krokantlı Pasta
Malzemeler:
Keki için:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya, 1 kabartma tozu
Hazırlanması:
Oda ısısındaki yumurtaları mikserle köpürünceye kadar çırpın
şekeride ilave edip çırpalımUn, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyinDüşük hızda çırpıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinse dökünÖnceden ısınmış 170 derece fırında pembeleşene kadar 15-20 dk pişirinÇıkan keki tepsinin uzunlamasına ölçerek ikiye kesip iki tane eşit parça elde edinBir beze sarıp birkaç saat dinlendirin

Kreması için:
  • 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 poşet krem şanti
  • Süt
Hazırlanması:
Un, nişasta, şekeri 1 litre sütle karıştırarak pişirip vanilyayıda ekleyip dolapta iyice soğumaya bırakın
2 poşet şantiyi 2 su bardağı sütle çırpın
Yarısını soğuyan karışıma ekleyin
Yarsını üzerine ve süslemede kullanmak için ayırın

Krokant için:
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su baradğı şeker
  • Şekeri kısık ateşte eritin
Hazırlanması:
Cevizleri ekleyip çevirin ocaktan alıp hemen soğumadan yağlı kağıt üzerine veya margarinle yağlanmış bir tepsiye incecik dökün
Soğuyunca istediğiniz boyutta elinizle kırın yada merdaneyle inceltin

Hazırlanması:
Krokant hazırladığımız tencerenin dibine karameli eritmek için 1 su bardağı su koyup kaynatıp soğutalımKaramel rengi bir ıslatma suyu elde edelim
İsterseniz sütlede ıslayabilirsinizDaha sonra kekimizin bir parçasını bu suyla ıslayıp bolca kremamızdan sürelimKremadan üzerinede sıvamak için birazcık ayırabilirsinizHazırladığımız krokantların yarısını serpelimİkinci parçayı üzerine koyup karamelli suyumuzla bu parçayıda ıslayalımArtan kremayıda sıvayıp heryerine dolaba kaldıralımYarım saat kadar bekletip kremayı iyice çekmesi için daha önce çırptığımız kremşantiyle tekrra pastamızı sıvayıp pürüzsüz bir görüntü elde edelimKrokantlarla ve damla çikolatayla krem şantiyle istediğimiz gibi süsleyelimAfiyet olsun…




Alıntı Yaparak Cevapla

Krokantlı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokantlı Pasta Tarifleri



Badem Krokanlı Yaş Pasta
Malzemeler:
Klasik Pandispanya Tarifi için:
  • 4 yumurta
  • 3/4 şeker
  • 3/4 elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet limonun kabuğu
İç krema için:
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çimdik tuz
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
İçi için:
  • 4 adet muz
  • 1/2 paket çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt
  • Krokan
Dış krema için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağından az fazla süt
Krokan için:
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
Hazırlanışı:
Önce pandispanyayı hazırlayın Yumurta beyazı ve sarısını ayırın Beyazına hiç sarı değmemesi gerekiyor Yumurta aklarını bir çimdik tuzla önce yavaş devirde sonra hızlı devirde mikser yardımıyla çırpın Köpüksü bir kıvam elde etmeniz gerekiyor Bu köpüksü kıvamın içine şekerin yarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin Katı kremamsı bir hale gelene kadar çırpın en az 7-8 dakika çırpın
Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın İçine şeker ekleyip mikserle çırpın açık sarı renge gelinceye kadar karıştırın
Yumurta aklarının içine sarıları ekleyin ve yavaşça, iyice karışana dek spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın Unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin Köpüksü kıvamı yok etmemelisiniz Sonra sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyin hafifçe karıştırın
Kelepçeli kek kalıbınızın altını yağlayın, sonra unlayın kenarlara yağ sürmeyin Yoksa pandispanyanız kabarmak için tepsinin etrafına tırmanamaz
175 dereceli fırında üstü pembeleşip içi pişene kadar pişirin Kürdan yardımıyla kontrol edin Fırının kapağını sık sık açmayın
Tepsiyi ızgaranın üstüne ters çevirin Soğumaya bırakın Soğuduktan emin olduktan sonra kalıptan çıkarın
Diğer tarafta iç kremayı hazırlayın mısır nişastası, şeker, kakao ve tuzu ağır tabanlı bir tencereye alın Üzerine yumurta, süt ve kremayı ekleyip tel yardımıyla kremamsı bir hale gelinceye kadar karıştırın Damla çikolataları ekleyin Puding kaynamaya başladığında ocaktan alın İçine vanilya ekleyip buz dolu bir kabın içine oturtun Soğumasını sağlayın
Bir tarafta 1/2 çikolata sosu ve sütü çırpın, kaynatın kenara alın
Muzu püre haline gelecek şekilde çatal yardımıyla ezin Ezilen muzu 8 maddede yaptığınız çikolata sosunun içine döküp harmanlayın
Diğer tarafta bir tencerenin içine iri iri kırılmış bademleri, şekeri ve margarini koyun şeker eriyip koyu bir karamel kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın Ocaktan alıp yağlanmış yağlı kağıda dökün İnceltebildiğiniz kadar inceltin Soğuduktan sonra isteğe göre iri iri veya küçük parçalar haline getirin
Krem şantiyi sütle mikser yardımıyla çırpın Buzdolabında bekletin
Pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla ikiye bölün Sütle pandispanyamızı hafifçe ıslatın Hazırlamış olduğumuz iç kremayı arzuya göre dökün Üstüne muzlu karışımı döküp üstüne hazırlamış olduğunuz krokanların yarısını pay edinÜstüne kalan pandispanyanızı kapatın Pandispanyanın üstünü sütle ıslatıp krem şantiyi her tarafını kapatın En üste krokanlarla süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.