Fıstıklı Burma Tatlısı Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Burma Tatlısı TarifleriFıstıklı Burma Tatlısı Malzemeler:
Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilin Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüş fıstık serpin ve oklava yardımıyla sarılarak yufkaları 4/1 boyutuna kadar sıkıştırılarak burun Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket eritilmiş sana yağını gezdirin ve fırında pişirmeye bırakın Şerbeti için; 45 su bardağı su, 4 bardak şeker ve 3 - 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir |
Fıstıklı Burma Tatlısı Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Burma Tatlısı TarifleriFıstıklı Burma Tatlısı Malzemeler;
Şerbet için şeker su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin Yarısının üzerine eritilmiş tereyağını fırçayla sürün diğer yarısını üzerine serin Her parçanın üzerine bolca fıstık serpip oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkarıp tereyağı sürdüğünüz ufak fırın tepsisine sırayla dizin 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika bekletip soğutulmuş şerbeti üzerine gezdirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirip üzerine toz fıstık serperek servis yapabilirsinizAfiyet Olsun |
|