![]() |
Kızarmış Pilav-Fried Rice (Çin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış Pilav-Fried Rice (Çin)Kızarmış Pilav-Fried Rice (Çin) ![]() Malzemeler:4 kişilik 1 cup=250 ml ![]() 1 su bardağı yasemin pirinç (jasmine rice) 2 adet yeşil soğan 2 yumurta 124 gr ![]() 100 gr ![]() 1 adet küçük boy havuç (bulabilirseniz, konserve olarak satılan bamboo shoots(bambu filizi) kullanabilirsiniz ![]() 4 yemek kaşığı donmuş ya da taze bezelye (kesinlikle konserve kullanmayın ![]() 2 yemek kaşığı soya sosu 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tarif: Bir tencereye 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk göğsünü tavla zarı büyüklüğünde kesin ![]() ![]() ![]() Havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesin ![]() ![]() ![]() Yeşil soğanı iyice yıkayın ve incecik halkalar şeklinde doğrayın ![]() Karidesi buzluktan çıkarın ![]() ![]() Bir kasenin içine yumurtaları kırın ![]() ![]() ![]() Wok'u iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Wok'un içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Karidesi, bezelyeyi, havucu ve yeşil soğanları da ekleyip, hepsini 1 dakika hızlı ateşte kavurun ![]() ![]() Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltın ![]() ![]() En son olarak pişmiş yumurtaları ekleyip, dikkatlice karıştırın ![]() ![]() Wok: Çin mutfağında, yemek pişirmek için kullanılan, yukarı doğru ağzı genişleyen bir tava ![]() |
![]() |
![]() |
|