Çin Usulü Patlıcan Salatası |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü Patlıcan SalatasıÇin Usulü Patlıcan Salatası MALZEMELER
Patlıcanlar buharda çok iyi yumuşuncaya kadar pişirinpişince soğumaya bırakın Soya sosunu,sirkeyi,şekeri,tuzu şeri ve susam yağını karıştırınSıvı yagı bir kaba koyun ve kuvetli ateşte ısıtınBuna sarımsağı,zencefili ilave edin10saniye pişirin,hemen soya sosu karışımını ilave edin bir taşım kaynatıktan sonra ateşte alın soğusun Susam tanelerini bir tavaya koyunHafif ateşte karıştırarak ve tavayı sallayarak taneler açık kahve rengi alıncaya kadar kavurunKızarınca hemen tavadan çıkarın,çünkütavanın sıcaklığı bunları yakar , soğutunPatlıcanları şeritlere kesinEğer çegirdekleri varsa,çıkarıp atın Servis tabağına yerleştirin Soğuttunuz sosu özerine dökünKızarttığınız susam tanelerini üstüne serpeleyin servis yapın |
|