|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesinde, karadeniz, tarım, yetişen, ürünleri |
![]() |
Karadeniz Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinde Yetişen Tarım ÜrünleriKaradeniz Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri Her mevsim yağış görülmesi, yaz kuraklığı isteyen ( buğday, arpa, yulaf, çavdar, mercimek, pamuk) ürünlerin yetişmesini önlemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bölgede yetişen başlıca tarım ürünleri şunlardır: Fındık: Trabzon, Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır ![]() ![]() Çay: Giresun'dan Gürcistan'a kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tütün: Daha çok Orta Karadeniz Bölümü'nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Mısır: Bütün kıyı boyunca yetiştirilir ![]() Elma: Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir ![]() Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır ![]() Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir ![]() ![]() Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda (Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır ![]() Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır ![]() Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|