![]() |
Kur'an-ı Kerim'le Konuşan Kadın.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Kur'an-ı Kerim'le Konuşan Kadın..KUR'ANLA KONUŞAN KADIN > >Abdullah ibni mübarek anlatıyor; > > Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarından geçerken >yalnız >bir kadına rastladım ![]() > >Selamımı Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür >onların >duyacağı(Ya-sin:58) ayetiyle aldı > > ![]() ![]() > >ALLAH kimi yoldan çıkarmıºsa,ona yol bulduracak yoktur"(A'raf >:186) >ayetini okudu ![]() ![]() ![]() > > ![]() ![]() > >Bir gece kulunu Mescid-i Haramdan alıp Mesci-i Aksaya götüren >ALLAH'ı >tesbih ederim(İsra:1) ayetiyle karºılık verdi ![]() > >Anladım ki,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını >tamamlamıº,kudüse gidiyor ![]() > > Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin? dedim ![]() > >Tam üç gece (yani üç gündür)(Meryem:10) dedi ![]() > >Yiyecek verme teklifinde bulundum ![]() > >Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın( Bakara:187) >ayetini >okudu ![]() > >iyide Ramazan da değiliz dedim ![]() > >Kim ALLAH için nafile bir hayır yaparsa,ALLAH her hayrın >karºılığını >verendir ,her şeyi hakkıyla bilendir(Bakara:158) ayetiyle cevap >verdi ![]() > >Yolculukta oruç açılabilir"dedim ![]() >hakkınızda daha >hayırlıdır(Bakara :184) ayetini okudu ![]() > > Niye benim gibi konuşmadığını sordum ![]() > >Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki,yanında onu >gözleyen ve o sözü >kaydetmeye hazır bir gözcü bulunmamış olsun"(Kaf:18)dedi ![]() > >"kimlerdensin?diye sordum ![]() >tanımazsın) ![]() >dayalı olmadan >verdiğin her hükümden) sorumludur ![]() ![]() > >Hata ettim,hakkını helal et dedim > > ![]() ![]() >:92) dedi ![]() > >Deveme bindirip kafilesine ulaştırma teklifinde bulundum ![]() > >"Hayır adına ne işlerseniz ALLAH onu bilir(Bakara:215) ayetiyle >mukabele >etti ![]() > >Devemi yanına getirdim,binecekken ![]() >,bakıºlarını >sakınsınlar(Nur:30)ayetini okudu ![]() > >Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçtı,bu arada elbisesi az >yırtıldı ![]() > >Başınıza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat işleyip,onu hak >etmeniz >sebebiyledir(şura:30)ayetini mırıldandı ![]() > >Sabret,deveyi bağlayayım!dedim ![]() >anlayıºlı ve daha >isabetli davranır kıldık(Enbiya :79)ayetini okuyarak,devemi >yönlendirme >konusunda benim daha başarılı olduğumu kasdetti ![]() > >Deveye bindi ve Bunu bize baş eğdiren ALLAH'ı tesbih >ederim;yoksa bunu biz >baºaramazdık ![]() >döneceğiz!"(Zuhruf:13-14)ayetlerini okudu > > ![]() ![]() > >"Yürüyüşünde (ve davranışlarında)vakur ol ve sesini >yükseltme ![]() >çirkini eşeğin sesidir!"(Lokman :19) mukabelesinde bulundu ![]() > >Yürürken şiir okumaya başladım ![]() >okuyun!"(Müzzemmil:20) dedi ![]() > >şiir okumak haram değil ki !dedim ![]() > >Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düşünür anlar! (Bakara :269) >cevabını verdi ![]() > > Bir süre gittik;sonra evli olup olmadığını sordum ![]() > >"Ey iman edenler!Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden >sormayın!"(Maide :101)ayetini okudu ![]() > >Derken kafilesine ulaştık ve "kafile içerisinde kimsen var mı? >dedim > >Mal ve evlat dünya hayatının süsüdür!(Kehf:46) dedi ![]() > >Anladım ki ,evladı var ![]() ![]() >İbrahim'i dost edindi;ALLAH >Musa ile konuştu;Ey Yahya ,Kitaba kuvvetle tutun!(Nisa >:125,164;Meryem:12) Ayetlerini okudu ![]() > > ![]() ![]() >üç >genç Buyur!" diye çıkageldi ![]() > >Onlara para verip,Bununla içinizden birini şehre yollayın!Yemeklerin >helal >ve temiz olanına baksın ve size bir yiyecek getirsin ![]() >davransın!(Kehf:19) dedi ![]() > >Yiyecek gelince bana Geçmiş günlerinizde >yaptıklarınızın karşılığında >ºimdi afiyetle yiyip için!"(Hakka:24)dedi ![]() > > Çocuklara,Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten >yemem!"dedim ![]() ![]() >ALLAHın gazabını çekecek >yanlış bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır böyle sadece >Kuranla konuşur ![]() > > İbn Mübarek,bu hadiseyi Kuran'da her şeyin bulunduğuna delil >olarak >anlatırdı ![]() |
![]() |
![]() |
|