Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik)MALZEMELER 250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş 600 ml su tuz 150 gr taze bezelye 250 gr kabak, dilimlenmiş 2 yemek kaşığı mayonez 4 yemek kaşığı yoğurt 1/2 çay kaşığı hardal tozu taze çekilmiş karabiber 250 gr lahana, ince doğranmış Taze soğan, kıyılmış, süslemek için HAZIRLANIŞI Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın Tuzu ve bezelyeleri koyun Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak pişirin Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak daha pişirin Süzüp soğumaya bırakın Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin Tekrar karıştırın Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın |
|