Elmali Poğaça |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali PoğaçaELMALI POĞAÇA Malzemeler: Hamuru: 2 çorba kaşığı yoğurt 1 Paket, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin 2 çorba kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzerine serpmek için pudra şekeri İçi için: 3 elma rendesi 4 çorba kaşığı toz şeker Biraz tarçın 1 çay bardağı ceviz içi Yapılışı: Rendelenmiş elmaları, tarçın ve şekeri boş bir tencereye koyalım Elmaları hafif ateşte pişirelimSoğumaya bırakalımCeviz içini ilave edinizHamur malzemesini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinizDaha sonra ceviz büyüklüğünde böldüğünüz hamurları çay tabağı büyüklüğünde açınızİçine elmalı cevizli malzemeyi koyup poğaça şeklinde kapatınız ve yağlanmış tepsiye dizinizÖnceden ısıtılmamış fırında pişiriniz Fırından çıkarttığınız poğaçaları pudra şekerine batırarak servis yapınız |
|