Fırın Sütlaç Ve Normal Sütlaç |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırın Sütlaç Ve Normal SütlaçMalzeme Listesi:
Yapılışı: Pirincinizi ayıklayıp yıkayın ve 2 su bardağı su ile pişirin Suyunu tama yakın çeksin (tencerenizin dibini tutmamasına dikkat edin) Sütü ilave edin kaynatın Kaynayınca altını kısın ve kaynama şekli göz göz minik baloncuklar şekline dönmeye başlayıncaya kadar kaynatın 1 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açın ve sütlacın süt kısmından 1-2 kaşık ilave edip ılıtarak karıştırıp tencereye ilave edin Şekeri ağız tadınıza göre atın, şekerli vanilini katın karıştırın 1-2 dakika kadar daha pişirip ocağı söndürün Kaselere aktarın ve sütlaç ılıdıktan sonra üzerine tarçın serpin Fırın sütlaç için ilave bilgi: Eğer sütlacınızı fırın sütlaç şekli ile yapacaksanız: Nişasta ekleme aşamasına kadar pişirme işlemi aynı olacak Nişastayı az su ile sulandırın, 1 yumurtanın sarısını çırpın ve içine katın , sıcak sütlacınızdan 1-2 kaşık ilave edip ılıtıp tencereye aktarın, karıştırın 1-2 dakika kısık ateşde pişirdikten sonra ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın ve içinde kaselerin 1/3 lük kısmını kaplayacak kadar su olan bir tepsiye kaplarınızı yerleştirin Fırınınızın sıcaklığını üst kısımdan vermesi için ayarlayarak fırında üzerlerini pembeleştirin |
|