Resimli Karakız Tatlısı Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Karakız Tatlısı TarifiResimli Karakız Tatlısı Tarifi Karakız Tatlısı Yapılışı Karakız Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler Hamur İçin: 125 gr Margarin 5 Adet Yumurta 15 Su Badrağı Toz Şeker 15 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Kakao 1 Paket Kabartma Tozu Şerbet İçin: 2 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Toz Şeker Krema İçin: 2 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu 4 Su Bardağı Süt 1/2 Su Bardağı Toz Şeker Yapılışı Ön hazırlık olarak keki hazırlayın Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın Yağlanmış kalıba dökün Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin Şerbeti hazırlayın 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün Keki buzdolabına alın Kremayı hazırlayın Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin Dilimleyerek servis yapın |
|