Mutluluk Borcu |
04-16-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Mutluluk BorcuMUTLULUK BORCU Adam genç kadına seslendi : "Bana
gözyaşı borcun var" Genç kadın sordu: "Nasılödeyebilirim?" Adam gözlerini kırptı: "Hadi gülümse" Gülümsedigenç kadın Adam cebinden mendili çıkarıp, borcunu sildi ve cebine koydu İkitane beyaz gül vardı genç kadının elindeİkisi de bahar kokuyordu Biriilkbahar,diğeri güz Adam seslendi yine: "Bana mutluluk borcunvar" Genç kadın biraz mahcup,biraz şaşkın sordu: "Nasıl ödememiistersin?" Heyecanlandı adam hadi yat dizlerime Genç kadın,bi kediuysallığında yattı dizlerine usulca Adam şefkatle saçlarını okşamaya başladıkadının Saçları güneşe ve yağmura hasret,hiç yaşanmamış baharlarabenziyordu Çaresizliğini ördü sıra sıra Sonra saçının her teline mutluluk çığlıklarını bağladı adam Yetmedi, gizli düğümler attı! Ağladı Havakararmak üzereydi, dışarda yağmur yağıyordu Adam sürekli borç defteriniurcalıyordu Genç kadının gözlerinin içine baktı: "Bana yürek borcunvar" Borcunun farkındaydı sanki geç kadın, şaşırmadı: "Bunu nasıl ödeyebilirim?" Adam kollarını uzattı: "Hadi tut ellerimi" Gülkokusu sinmiş ellerini uzattı genç kadın Elleri öyle sıcaktı ki, eriyiverdiborcu avuçlarının içinde Genç kadın gidiyordu Adam son kez seslendi: "Bana can borcun var" Kadın irkildi: "Can mı?" Sigarasından derin bir nefes çekti: "Evet, evet Can borcun var,sensizlik öldürüyor beni" Sözler hoşuna gitmişti kadın: "Peki bunu nasıltahsil edeceksin?" Adam biraz yaklaştı: "Yum gözlerini" İkisi de yumdu gözlerini Masumca bir öpücük kondurdu kadının titreyen, ince dudaklarına Bu ne şimdi diyerek, çattı kaşlarını genç kadınadam pişmanlıkla mutluluk arasında gidip geldi kekeledi: "Hayat öpücüğüydü" Kısa birsessizliğin ardından bu kez kadın öptü adamı şehvetle Adam şaşırdı: "Yasenin yaptığın neydi?" Genç kadın kapıya yöneldi: "Veda öpücüğüydü" Kalan borçlarına karşılık, yürek dolusu çaresizlik vebi de beyaz gülleri masanın üzerine bırakıp gitti genç kadın Adam koştu peşinden,güllerigeri verdi kadına: "Ne olur iyi bak umut çiçeklerime solmasınlar!!!"ve genç Kadın gülleri aldı |
|