![]() |
Bilal'in Yüreği |
![]() |
![]() |
#1 |
gülrüba
|
![]() Bilal'in YüreğiBirkaç yıl önce, bağlı bulunduğumuz Genel Müdürlük, dört arkadaşımla birlikte, beni bir ilimizde, memur statüsünde işçi almak üzere görevlendirmişti ![]() ![]() ![]() Önceden ayrılan bir misafirhaneye indik ![]() ![]() ![]() Biliyorduk ki, katılım yoğun olacak ve herkes bir referansla bizi rahatsız edecekti, çünkü Türkiye'nin gerçeği buydu ![]() ![]() İle ikindi vakti gittik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimse bizi tanımıyor, zaten cami de şehrin biraz dışında ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben buraları bilirim, siz yabancıya benziyorsunuz; namaz kılana hizmet, Allah'ın rızasını kazandırır ![]() ![]() ![]() Sordum: "Sen kimsin? Adın nedir?" "Adım Bilâl ![]() ![]() Bir an abdest almayı bırakarak, gençle ilgilenmeye başladım ![]() "Ne işle meşgulsün Bilâl?" "Şimdilik işim yok ![]() ![]() "Nasıl olacak o?" dedim ![]() Yüzüne huzurun ve mutluluğun tebessümünü kuşanarak: "Üç gün sonra bir devlet dairesinin müdürlüğünde sınavla adam alınacak ![]() ![]() Arkadaşlarım da abdest alırlarken, Bilâl'le aramızda geçen bu diyaloğa kulak vermişlerdi ![]() "Peki Bilâl, bu zamanda işe girmek zor, senin torpilin var mı? Referansın kim? İşe nasıl gireceksin?" Bilâl'in o mütevekkil halini hiç unutamıyorum! Hepimizin üzerinde bomba tesiri oluşturacak sözü söyleyiverdi: "Benim referansım Allah (cc)'tır; ne güzel vekildir O ![]() ![]() Yâ Rabbi! Ne işe tutulmuştuk! Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum ![]() ![]() "Bilâl, baban yok mu?" "Yok, ben üç yaşındayken ölmüş ![]() ![]() Temiz bir saflık üzerindeydi ![]() ![]() ![]() "Askerliğini yaptın mı?" "Yaptım ya, hem de çavuş olarak ![]() "Evli misin Bilâl?" Bir anda gözleri yere düştü ![]() ![]() "He ya, evli değil de sözlüyüm ![]() "Ama Bilâl, üç gün sonraki sınav için o kadar kesin konuşuyorsun ki, sanki kazanmış gibisin!" Gözlerini ufka dikti, daldı, sustu ve biraz sonra: "Ben Rabbimi seviyorum, inanıyorum ki O da beni seviyor ![]() Ona söyleyecek lâf bulamıyordum ![]() Allah, bizi kocaman kocaman (!) müdürleri, Bilâl kuluna hizmet etmek için oraya göndermişti, adeta ![]() Bilâl dilekçesini büyük makama verince, melekler harekete geçtiler, daireler, müdürler harekete geçtiler ve hep birlikte ona koşmaya başladılar; çünkü emir büyük makamdandı ![]() Sormaya devam ettim: "Bari Bilâl, evlenecek kız bulabildin mi? Bu zamanda hem yetim, hem de işsize kim kız verir ki?" Başını salladı ve "doğru" diyerek ekledi: "Zor nişanlandım ya ![]() ![]() ![]() ![]() Bilâl lise mezunuydu ![]() ![]() ![]() Mülakât gününe kadar bizi göremedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Rabbim, ben niyazımı sana sunmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() Sessizlik odayı doldurmuştu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Bilal'in Yüreği |
![]() |
![]() |
#2 |
dam99
|
![]() Cevap : Bilal'in Yüreğiçok güzelgerçektir diye inanıyorum ve asla kuşku duymuyorum
![]() |
Cevap : Bilal'in Yüreği |
![]() |
![]() |
#4 |
dam99
|
![]() Cevap : Bilal'in Yüreğievet ben çok severim bu tarz hikayeleri bunlardan ibret alırsak çok iyi ben den sana çok teşekkürler emeğine sağlık |
![]() |
![]() |
|