Cennet Köşkü |
04-16-2009 | #1 |
gülrüba
|
Cennet KöşküHalife Harun Reşid’e döneminin ermişlerinden Behlül Dana bir gün düzgünce kesilmiş tahta parçalarından eve benzer bir şey yapıyormuş Bunu Harun Reşid’in hanımı Zübeyde görüp ne yaptığını sormuş Behlül: - Cennet köşkü yapıyorum efendim, diye cevap vermiş Dindar bir kadın olan Zübeyde, köşke müşteri çıkmış: - Bu köşkü bana satar mısın? - İsterseniz satarım - Kaç paraya satarsın? - Sana bir akçeye veririm Halifenin hanımı hemen bir akçeyi verip köşkü satın almış Harun Reşit ve hanımı o gece rüyalarında kendilerini cennette görmüşler Zübeyde lüks bir köşkte oturuyormuş Harun Reşit sormuş: - Hanım, sen bu köşke ne zaman sahip oldun? - Dün bir akçeye Behlül'den satın almıştım Sabah olmuş, hükümdar hemen Behlül'ü çağırtmış - Dün hanıma sattığın köşkten bir tane de bana yapsana, demiş - Olur, yaparım, demiş Behlül - Kaça yapacaksın? - Bin akçeye yaparım - Ama hanıma bir akçeye vermişsin - Evet bir akçeye verdim Ama o, köşkün değerini bilmeden aldı Sen ise dün gece onun nasıl görkemli bir köşk olduğunu gördün Ben buna göre fiyat istiyorum