Güveçte Yürek |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte YürekGüveçte Yürek MALZEMELER 4 yüregi, toplam 750 gr 25 gr margarin veya tereyagi 1 büyük , küçük esit parçalara bölünmüs 2 sapi küçük esit parçalara bölünmüs 1/2 yesil veya kirmizi , küp halinde kesilmis 1 büyük sogan, dogranmis 300 ml sicak suyu 1 defne yapragi Tuz ve kara 2 yemek kasigi un 1 yemek kasigi salçasi YAPILIŞ TARİFİ Yürekleri kurulayip 1 cm kalinliginda kesin Margarini orta boy bir tencerede eritin Yag kizinca havucu, i, küp leri, sogani katip orta ateste 5 dak karistirarak pisirin Yürek parçalarini da ekleyip 2-3 dakika daha pisirmeye devam edin Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve i ekleyin Bir tasim kaynatin Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 15 saat pisirin Bu sürenin sonunda defne yapragini çikartin Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin Tenceredeki pisme suyundan ilave edip unlu bulamaci yine karistirarak tencereye katin Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin Salçasini tuzunu ve ini katip birkaç dakika daha pisirdikten sonra halka lerle süsleyip servis yapin |
|