Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, pasa

Pasa Böreği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasa Böreği




MALZEMELER

Yufkası için :

1 yumurta

1/2 çay bardağı su

biraz tuz

aldığı kadar un

içi için :

100 gr kıyma

Yarım demet maydanoz

1 küçük baş soğan

1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)

biraz tuz

biraz karabiber

500 gr yoğurt

bir yemek kaşığı tereyağı

biraz kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun 4 eşit parçaya ayırın Yufkaları yaklaşık 20-25 cm çapında fazla ince olmamak şartıyla açın Ayçiçek yağında kızartın

İçinin hazırlanışı:

Kıymayı ve soğanı iyice kavurun İçine maydanoz, karabiber, tuz katın

Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun Tepsinin içine çok az su koyarak hafif ateşte demlendirin

Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.