Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çayı, türk

Türk Çayı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Çayı



Turk Cayi



4 tk Turk cay yapragi + 2 yk iyi su
3 kap iyi soguk su

Buyuk caydanliga () 3 kap suyu koyun Demlige cayi ve 2 yk suyu koyup buyuk caydanligin uzerine oturtup ocagin altini orta isiya getirin, su kaynasin Ocagin altini kapatin Suyun kaynamasi durduktan sonra*, yarisini kucuk caydanliktaki cayin uzerine dokun 5 dakika** sonra cay bardaklarina suzgecten gecirerek yarisina kadar cay koyun, uzerini sicak su ile tamamlayin Kesme seker ve limon dilimleri servis yapin

* Kaynamakta olan suyu cayin uzerine dokerseniz, cayin icindeki vitaminler kaybolur
** Cayi cok fazla demlerseniz tadi acilasir Taze demlenmis cay yarim saat icinde icilmezse de tadi acilasir

4 bardak cay

Cayin Faydalari

- Icerigindeki C ve E vitaminleri kan kanserine karsi bagisikligi arttirir
- Icerdigi kafein sinir sistemini uyarir, konsantrasyonu yukseltir, rahatlatici ve dinlendirici etkisi vardir
- Vucuttaki kolestrol seviyesini dusurur
- Icerigindeki florid dis curumelerini onler
- Karacigeri temizler, tansiyonu dusurur, bobreklerin duzenli calismasini saglar ve damar sertligine iyi gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.