Vişneli Milföy Pasta |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Milföy PastaMalzemeler
Yapılışı Milföy paketindeki, dikdörtgen kestiğiniz hamurları, 200 derecelik fırında, üstleri kızarıncaya kadar pişirin Bu arada, geniş bir kapta, 15 su bardağı süt ile pasta kremasını, iyice koyulaşana kadar çırpın Servis tabağına, fırında kızarttığınız milföy hamurlarından birini yerleştirin Üzerine, kremayı düzgünce sürün İkinci kat milföyü kremanın üzerine yerleştirin Üstüne, pudra şekeri serpin Vişneli pelte için, önce vişne kompostosunun tanelerini ayırın 1 su bardağı vişne suyunu, 1 çorba kaşığı nişasta ile iyice karıştırın Karışımı tencereye koyun Pelte kıvamına gelinceye dek, kısık ateşte pişirin (Şayet, pelteyi reçel ile yapacak iseniz, 1 su bardağı su ile reçeli sulandırın Reçelin tanelerini ayırın Sulandırdığınız reçeli, nişasta ile iyice karıştırıp pişirin) Pastanın üzerine, vişneli pelteyi düzgünce yayın Ve, vişne taneleri ile süsleyin |
|