Meyveli Sufle Tart |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Sufle TartMeyveli Sufle Tart tarifi için Malzemeler : � Pasta Kreması 550 g � Su 1000 g � Nişasta 70 g � Yumurta sarısı 160 g � Yumurta beyazı 180 g � Toz şeker 100 g � Süzülmüş şeftali kompostosu 1000 g � Vanilya Meyveli Sufle Tart yemeğinin hazırlanışı: Sos İyice kaynatılmış suya pasta Kreması eklenir ve karıştırılır Sıcak pasta kremasına yumurta sarısı ve nişasta ilave edilerek tel ile çırpılır Daha sonra başka bir kapta, yumurta beyazı ile toz şeker marenga yapılır, çırpma teli ile yavaşça karıştırılarak önceki karışıma yedirilir Tartın Tamamlanması Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir Hamurun fazlası alınır ve 180°C�de 15-20 dakika ön pişirmeye tabi tutulur Hazırlanan sos karışımı tart kalıbının yarısını geçmeyecek şekilde doldurulur Sosun üzerine, süzülmüş şeftali kompostaları yerleştirilir Hazırlanan sos karışımı sıkma torbasına konularak şeftalilerin tümünü kaplayacak şekilde sıkılır Tartın üzerine pudra şekeri serpilerek 180 °C�lik fırında 40-45 dakika pişirilir |
|