Ayvalı Etimek Tatlısı Tarifi
Ayvalı Etimek Tatlısı Tarifi - Ayvalı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?Ayvalı Etimek Tatlısı Tarifi - Ayvalı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? 2 adet ayva2 su bardağı su2,5 su bardağı şeker1 paket tuzsuz tuzsuz etimek3 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı zeytinyağı1 paket vanilyahindistan ceviziAyvaları kabuklarını soymadan rendeleyin 2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor) Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk kavurun Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirinPiştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk çırpın Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin __________________
|