Suya Düşen Telefona Pirinç Tedavisi |
04-08-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
Suya Düşen Telefona Pirinç TedavisiSuya düşen telefona pirinç tedavisi Cep telefonunuz suya ya da daha kötüsü tuvalete düşse ne yapardınız? Gösterilen refleks tabi ki telefonun değerine ve düştüğü yerin temizliğine göre değişir Ama telefonu sudan çıkarınca yapılacak ilk iş şunlar olmadı Birçoğumuz ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra, telefonun değerine ve düştüğü suyun temizliğine göre değişen düşünme süresinde elimizi telefonun bulunduğu yere uzatırız Telefonu sulu ortamdan çekip aldıktan sonra sıra ilk müdahaleyi yapmaya gelir Kot pantolonumuzla silmek, bataryasını çıkarıp içindeki suyu boşaltmak ya da evdeysek saç kurutma makinası ile kurulamak ilk akla gelen çözümlerdir Bu durumlarda, bir nevi çok kan kaybetmiş hastaya benzeyen cep telefonu, ilk müdahale yapıldıktan sonra yeniden aktif hale getirilmeye çalışıldığında çoğu zaman bizi hayal kırıklığına uğratır washington post yazarından macgayver çözümü Böyle bir olayla karşılaşanWashington Post yazarlarından Ernesto Londoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor Bu yöntemin, nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor
04-08-2009 | #2 |
su perisi
|
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç TedavisiTeşekkürler bilgi için tatlım Bu arada ben biliyodum:) |
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç Tedavisi |
04-08-2009 | #3 |
yesimciwciw
|
04-08-2009 | #4 |
su perisi
|
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç TedavisiKızma hemen tatlımSadece biliyorum demiştim:):) |
04-08-2009 | #5 |
yesimciwciw
|
04-08-2009 | #6 |
su perisi
|
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç TedavisiÜslubundan öyle algılamışımdır bebeğim Neyse boşvermucuk |
04-08-2009 | #7 |
yesimciwciw
|
04-08-2009 | #8 |
su perisi
|
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç TedavisiSeni Seviyorum Ciwciwim benim:) |
04-08-2009 | #9 |
yesimciwciw
|
04-08-2009 | #10 |
Aragorn561
|
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç Tedavisiaslında bende biliyorum :D:D:D:D (gerçekten ;) teşekkürler
04-08-2009 | #11 |
yesimciwciw
|
04-08-2009 | #12 |
seyito
|
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç Tedavisiben bilmiyordum öğrendim |
04-08-2009 | #13 |
mesanihta
|
Cevap : Suya Düşen Telefona Pirinç Tedavisiben de bilmiyordum, zekice ama inş bu yönteme başvurmamız gerekmez teşekkürler