![]() |
Kim askere abdestsiz namaz kıldırttı? |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Kim askere abdestsiz namaz kıldırttı?![]() Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Uşak’ta “Af yok mu?” diye soran vatandaşa “Katili affetme yetkisi maktulün varislerine aittir” demesi tartışma yarattı ![]() Yargıtay yetkilileri, “Bunun adı kısasa kısastır ![]() ![]() ![]() Osmanlılar’da “affın” nasıl gerçekleştiğini Erdoğan’dan öğrendik ![]() ![]() ![]() Peki cezaların infazı nasıl yapılıyordu? Cevabını, Hayat Tarih Mecmuası’nda (2) buldum ![]() ![]() ![]() DAR-I SİYASET “Cezaların infazı, suçlunun toplumsal sınıfına göre değişirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kemend denilen yağlı iple boğarak öldürme, daha çok kan akıtılmadan öldürülmesi inancına uyularak çoğunlukla hanedandan olanlara uygulanan bir cezadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı döneminde zina suçu işleyen bir erkek, başına temizlenmemiş işkembe geçirilip , teşhir için eşeğe ters bindirilerek halkın içinde gezdiriliyordu ![]() AFFET YA RABBî Ali Fuat Cebesoy’un, “Sınıf Arkadaşım Atatürk” adıyla yayınlanan hatıralarında (3), Harp Okulu’ndaki günlerini anlatırken ilginç bir olaydan bahseder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki konumuzla da ilişkili olduğu için sizinle paylaşmak istedim ![]() ![]() ![]() İşte Cebesoy’un ağzından o ilginç anı: “Benim okula girdiğim bu ilk gün, en ziyade dikkat nazarımı çeken şey, talebelerin abdestsiz ve adeta zorlama namaza götürülmesi olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Abdestsiz namaza durdum, günahlarımı affet, Ya rabbî! diye dua edenleri çok gördüm ![]() ![]() ![]() Bunun günahı elbette onların olamazdı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|