Şarap Molası :) |
03-10-2009 | #1 |
aksel
|
Şarap Molası :)ŞİRİNCE'DE BİR ŞARAP EVİNDEN İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, tarihi evleri ve her türlü meyva şarabı ile ünlü bir turistik dağ köyüdür O taraflara yolunuz düşerse mutlaka gidin, görün Şarap evine girdiginizde duvarlarda entresan sözler göreceksiniz aşagida bu sözlerden alintilar vardir ; Bir kadeh yarar İkincisi makûl karar Üçüncüsü kafayı sarar Dördüncüsü keseye zarar Beşincisi dimağı yorar Altıncısı hatır sorar Yedincide belâ sarar Sekizincide plân kurar Dokuzuncuda vurur, kırar Onuncuda hakim sorar Yirmi yaşına kadar Hayatı öğrenmeyenin Otuz yaşına kadar evlenmeyenin Kırk yaşına kadar köşeyi dönmeyenin Elli yaşına kadar ölmeyenin İşi çok zor Horoz ötsün ötmesin Sabah mutlaka olacaktır Zirveye çıkarken herkese selam ver, Çünkü inerken onlarla karşılaşacaksın Yorum yok! Soru neydi ? Besle kargayı tombul olsun Gözünü oyarken zorlanmasın! Babam annemden daha üstün Kıl farkıyla! Derdini söylemeyen iyi yapar Bir de onun derdiyle mi uğraşacağız Evlilikten önce mantık aranmaz Kiralık daire aranır İnsanlar ikiye ayrılırlar Bacaklarından cart diye Şişe tıpayı, şarap kupayı, eşek sopayı sever Ben yanmazsa Sen yanmazsan Biz yanmazsak Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa İnsanlar topraktan yaratılmıştır, Her an çamurlaşabilirler Kurbağayı koltuğa da oturtsan Gene çamura atlar "Hadi şerefe" içeceksen mutluluğa ve sağlığa iç, Şerefli olmak ta senin elinde, şerefsiz olmakta Başımızdan geçenlere değil, Kafamızdan geçenlere içelim Büyük adam olmaya gerek yok, Bizler yanlızca adam olalım yeter Beni özene bezene yaratan kimsen Ne yapacağımı yazmışsan evvelden Öyleyse bana günah işleten de sensin Pekâla, nedir bu cennet – cehennem? Çok mutluyum! Sakin ol yakında geçer Eyyy aşk sen nelere kâdirsin Gel de şu hesabı öde Tanrı herşeyi görür ama dedikodu yapmaz Dünyada oturarak başarıya ulaşan tek canlı tavuktur "Allaha şükür" zengin olma tehlikesini atlattık Akıllı olup ta dünyanın kahrını çekeceğine, Deli ol dünya senin kahrını çeksin Öyle bir yaşa ki, öldüğün zaman bile, Mezarcı matem tutsun Hem söyleyeceksin yalan, Hem olacaksın Müslüman, Nerede görülmüş böyle iman Dal rüzgarları affetmişse de kırılmıştır bir kere Eşek nereden bilecek ki zevki sefayı; Sor bakalım hiç çekmiş mi kafayı? Dünyanın en cesur yaratıkları insanlardır Öleceklerini bilerek yaşarlar Kitap okumak şart değil, kitabına uydur kâfi Birini unutmak istemiyorsan ona borç ver Kız isterken KDV'si içinde mi? Diye mutlaka sorun İnsanlar, Çabuk yükselenlere kıymet verirler; Halbuki hiç bir şey, Toz ve tüy kadar çabuk yükselemez Yaradana sığınamadım, çünkü vize koymuş Mâdem dünya hiç, Gece de iç gündüz de iç Hayatın tadını borçlanarak çıkar, Sakın ödemeye kalkma, tadı kaçar Şarabın adı kötüye çıkmış Tadı hoş Hele bir güzelle içersen Daha bir hoş Harammış şarap olsun Bana göre hava hoş Hem bana sorarsan Haram olan her şey hoş Cennette sıra bekleyeceğine, Cehenneme paldır küldür gir Eğer sana içki dokunuyorsa, Sen de içkiye dokun Miras bekliyorsan zamana güvenme, Azraille anlaş Çocuklar olmasa idi, Analar bu kadar güzel olmazdı Deliye sormuşlar; "Bu gün Tanrı için ne yaptın?" "Patlıcan musakka"
03-10-2009 | #2 |
Gözyaşı
|
Cevap : SARAP MOLASI :)Ben çok eskiden gitmiştim ama içine girmedim beni çok güldürdü Deliye sormuşlar; "Bu gün Tanrı için ne yaptın?" "Patlıcan musakka" : )