Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
demektir, doğancılar, odası, osmanlıda

Osmanlıda Doğancılar Odası Ne Demektir

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlıda Doğancılar Odası Ne Demektir

Osmanlıda doğancılar odası ne demektir

Tarihin eski dönemlerinden beri bütün türk boyunlarında olduğu gibi osmanlı türkleri de av teşkilatına büyük bir önem veriyorlardı osmanlı padişahları da buna son derece ilgi gösterirlerdi Hatta bu meraktan olsa gerek ki sultan ıv Mehmede avcı mehmet deniliyordu Hane-i bazban da denilen doğancı koğuşu, kırk kişilik bir sınıf olup bunlarda "kaftanlı"denilen enderunların beşinci kısmıdır Bunlarında bıçaklı eskileri vardı

En eskileri doğancı başıların müavinidir kannun, nizam ve diğer adeletleri diğer odalar gibidirbunlar padişahın avda kullandığı şahin ve doğan gibi av hayvanlarına bakan kimselerdir Fakat sultan IV Mehmed (avcı mehmed) tarafından kaldırıldıkları için osmanlı teşkilatı ile ilgili daha sonraki eserlerde bunlara pek rastlanmaz Doğancı başının maaşı yevmiye kırk akçeydi Diğerlerinin maaşı yirmişer akçeydi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com