Modern Çağın Mantıklı Sevdalısı.... |
03-05-2009 | #1 |
evrem88
|
Modern Çağın Mantıklı Sevdalısı....Şimdi cevabın sana kalsın modern çağın mantıklı sevdalısı
Umudumu olsun bana bırakCismani,dünyevi hislerin zehirli ipleriyle boğulan gönül;hayali,ruhani,uhrevi bir nefesle dirlir bir gün insanlar sevda diye andıklarının gerçek sevda sandıklarının aslını anlar bir gün Ve açılır gerçek sevda sandıklarının tozlu kapağı,kırılır kilit,bozulur mühür insanların sahte riyasından sıyrılıp sevdanın o saf rüyasına vakıf olur gönül Sevda iki günlük duyguların iki yüzlü halinden ve menfaatle beslenen sevgilerin ahvalinden ayrılırMaskeler düşer bir birPerde iner ve oyun biter Masal hep sürse Ve ben mutlu sonları umarken kaldım bir başıma Çığ gibi bir çağ kaldı avuçlarımdaSözüm zirveden eteğe düşen ve düştükçe büyüyen bir aşk zihniyetinin tam altında,karlar altında Eski dünyamızın eski sevdalarına limanda kalmış yolcu gibi bakıyorum Ah hayat! Daha onu görmeden sevgilinin zülfüne berdar olan;sevgilinin elif boyundan sonra iki büklüm dala gibi kalan onun peykanını en kutlu hediye gibi gönlünde saklayan divanelerin,viranelerin,biçarelerin halini bu dünyanın perdesinde bulamadığım için olsa gerek Bir damla gözyaşıyla kendimden akıyorumYakıyorum yalan sevda masallarınıVe bir divan sayfasında hapsedip gülümü bülbül gibi şakıyorumÜstadın kelamıyla vesselam; "aşk imiş her ne var alemde" |
|