Yaz Mevsimiyle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Mevsimiyle İlgili ŞiirlerYaz Mevsimiyle İlgili Şiirler Yaz Mevsimiyle İlgili Şiirler-Yaz mevsimi ile ilgili şiirler Yaz Yaz, yine geldi yaz, Ne soğuk kaldı ne ayaz Ağaçlar yeşerdi, papatyalar bembeyaz Yaz kalemim sen de yaz, Bu yıl erken geldi yaz ————– Yaz Güneşi Yaz yaz sende yaz mevsimlerde bitti yaz ilkbahar yaz derken aklım sende kaldı etme naz Nazın öldürdü yaz gününde gölge idik birbirimize ayrıldık şimdi yaz güneşinde ben şimdi gülüyorum günlerimize Bu şehirde yaz güneşi öldürür aşk insanı hayata küstürür sevmesini bilemezsen aşkını yaz güneşi kavurur Yaz yaz sende yaz mevsimlerde bitti yaz ilkbahar yaz derken aklım sende kaldı etme naz ————– Mevsim yaz Şimdi mevsim yaz, Zamanıdır doyasıya gezmenin biraz Elinde bavulun doğru güneye, Zamanın yoksa o zaman Şileye Şimdi mevsim yaz, Tutulmuştur şimdi köşe başları Başlamıştır artık yaz kaçamakları, Ne yürekler yakacak tatil aşkları Şimdi mevsim yaz, Serin sular şifa verecek yanmışlara Bir sene çalışıp da yorulmuşlara, İş güç arasında kaybolmuşlara Şimdi mevsim yaz, Baharı yaşayanlara mevsim yaz Benim gibi sonbaharda olanlara kış ayaz, Galiba bahar mevsimini kaçırdık biraz Şimdi mevsim yaz, Sen yaz be kardeşim yaz Neyine gerek senin şimdi bu yaz, Sen otur dertlerini yaz kaderini yaz ————– Yaz Yazın bittiğini nerden mi biliyorum Susuverdi ağustosböcekleri Kemençelerini, şarkılarını Vurup sırtlarına çekip gittiler Nereden mi biliyorum yazın bittiğini Arıkuşları daha bir kilim renginde Taşa, toprağa Daha bir yakın uçuyorlar Yazın bittiğini nerden mi biliyorum Bir beyaza çalışıyorum ben Gurbete ve ölüme gidiyorum akşamüzeri Bir giz ile bütünleşiyorum Oturup yazacağım bunları bir güz Havada yeleğimin terli resimleri Nerden mi biliyorum yazın bittiğini Şu kızın göğüsleri Uçmaya hazırlanan yaz sonu havası Ergenliğini alıp ***ürüyor rüzgar Sızıyor edası turuncu yollardan Yazın bittiğini kimse bilmiyor ————– yaz geldi yaz geldi yaz geldi bahçemize neşe geldi yaz geldi yaz geldi bahçemize cocuklar geldi yaz geldi yaz geldi bahçemize çiçekler geldi yaz geldi yaz geldi bahçemize kuşar geldi yaz geldi yaz geldi bahçemize neşe geldi ————– O Yaz Gecelerinde dam üstünde uyudum o yaz gecelerinde düşte anadoluydum o yaz gecelerinde yorganım var onda yok gökyüzü ister dayak hele gözümü al bak o yaz gecelerinde küçük ayı büyük ay demirkazık pırıltay gök üstünde kurultay o yaz gecelerinde öküz güder gelirdik ova bayır kalırdık kocaman ay çalardık o yaz gecelerinde koca gölde yüzerdik pelit badem ezerdik şeker şerbet süzerdik o yaz gecelerinde harman yeri çec olur çocuklar güleç olur geceleri geç olur o yaz gecelerinde geceler yatılırdı arabalar çatılırdı çayırlar bıçılırdı o yaz gecelerinde çoban ateş yakardı anız tezek kokardı elcik çomar bakardı o yaz gecelerinde eşeğe odun sarar kerpice çamur karar kim ozan efe arar o yaz gecelerinde |
|