Asker Şiirleri |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asker ŞiirleriAsker Şiirleri Asker İle İlgili Şiirler Türk Askeri Asker,güçlüklere göğüs geren, Asker,umduğunu değil bulduğunu yiyen, Asker,soğuk gecenin karanlığında nöbet tutandır Asker,birlik beraberliği bilen, Asker,tanımadığına kardeşim diyen, Asker,karşısındakine güven verendir Asker,bizi koruyan, Asker,yeri geldiğinde hüzünlenen, Asker,sevdiği için canını verendir Filozof Asker Hayatı Asker olmuş onun adı Bulamaz yemete tadı Ekmek ise taştan katı İşte asker hayatı bu Beşyüzelli gün şafak sayar Bir tablot yemekle doyar Hergün botlarını boyar İşte asker hayatı bu Hergün sabah sporunda İki çavuş var kolunda Bu genç ölecek sonunda İşte asker hayatı bu Hergün dertlerinle uğraş Elbisesi hep kamuflaj Her sabah olur traş İşte asker hayatı bu Hergün arabayı siler Allahdan hep avrat diler Elinden düşmez dergiler İşte asker hayatı bu Hergün iştima isim isim Kararmış beyaz nevresim Bağırmaktan kısıldı sesim İşte asker hayatı bu Her zaman telefon eder Her gün nöbetlere gider Ikın ibrahim buda biter İşte asker hayatı bu Memleket gözünde tüter Maaş aldığı gün biter Arka dersen zart zart öter İşte asker hayatı bu İbrahim Şık Askerim Askerim Denizlide Sınıfım piyade Geceleri nöbette Gündüzleri eğitimde Askerim asker Saçlarımı kestiler Elime G1 tüfeğini verdiler Emre itaat şart dediler Baba dağlarına çevirdiler Askerim asker Elbisem araziye uygun Şaşkın acemi durgun Sılam aklımda bugün Eğitim alanında yorgun Askerim asker Vatana feda canlar Hepsi askerdir bunlar Peygamber ocağıdır anlar Unutulmaz bu anlar Askerim asker Çok değişik bir ortam Daha çoktur hatam Sivil hayatı unutam Çekil geliyor kadrolu ustan Askerim asker Sadece eğitim ağır Kısa künyede bağır Allahım yağmur yağdır Tozu çok sıcağı vardır Askerim asker Kepte piyade neftesi Düz tıraş olmalı ensesi Çamlıkta üçüncü bölük sesi Botlar yaktı herkesi Askerim asker Sabah akşam içtima Temizlik var günlerde Cuma Eğitimde öğretileni unutma Tüfeği sopa gibi tutma Askerim şimdi asker Turan Gül Hani asker ölmez diyorlardı Hani asker ağlamaz diyorlardı, İşte ağlıyor, Hani asker sevmez diyorlardı yarim aklımdan çıkmıyor, Hani asker ölmez diyorlardı baksa azrailin elinde ismim yazıyor Hani sevenler aylrılmaz diyorlardı, Baksana bir mektup bile gelmiyor, Hani asker unutulmaz diyorlardı, soranım bile olmuyor, Hani asker ölmez diyorlardı,baksana azrailin elinde ismim yazıyor Hani asker özlemez diyorlardı, Baksana gözlerim seni arıyor, Hani asker sevmez diyorlardı, Yüreğim kan ağlıyor Haydar Turan Benim askerim Soğuk gecelerin seher yelinde Nöbet tutan asker benim askerim Başka bir diyarda gurbet elinde Hasret tadan asker benim askerim Vatan için aziz canından geçip Severek şehadet şerbeti içip Şan ile yaşayıp imanla göçüp Şehit yatan asker benim askerim Yaralanmak ise alın yazısı Şehide eş değer Türk’ün gazisi Bilumum er, erbaş ana kuzusu Tüfek çatan asker benim askerim Gönlünde memleket sevdası yatar Barışı başının üstünde tutar Gerektiği anda gereği kadar Mermi atan asker benim askerim Kahraman, yiğittir düşmez kümeden Mevzide, siperde yaz kış demeden Bazen susuz kalıp bazen yemeden Çamur yutan asker benim askerim Onlara yan bakan uğrar hışmına Çatık kaşlarıyla bakar hasmına O sert bakışların arka kısmına Sevgi katan asker benim askerim Mikdat Bal Asker Diyarbakır ehlin nimet Yolun pervaz, güven asker Derya der güçlen diren Yolun uzun, diren asker İster kara, ister deniz Garip asker olma keriz Sen türksün kanın temiz Gözün pektir, sevin asker Nöbet tutar, garip erler Mantık yoktur, kime neyler Donsa kalsa, kime söyler Yolun uzun, diren asker Elin açık, gözün seçik Gururlan sen, göklersenin Semalanmış, gök çemberin Ben bekçisin, sevin asker Asken şebap, basen söyler Feryat etse, dünya inler Şu bağrında, olmasın kinler Biter birgün, sevin asker Şebap Teker O Asker Benim Askerim Gez dünyayı, yoktur eşi O asker benim askerim Dağlardan yücedir başı O asker benim askerim O Atatürk, O İnönü Çanakkale söyler dünü Cihanı kaplıyor ünü O asker benim askerim Sınır boyunda gezendir Dağlara Vatan yazandır O silahşor bir ozandır O asker benim askerim O sevinçtir, O sızıdır O aslandır, O kuzudur O şehittir, O gazidir O asker benim askerim Bayrağı elinde yürür Milletin emrinde durur Toprak vermez, canın verir O asker benim askerim O Alparslan’dır, O Fatih O olmadan, olmaz fetih O şanlı, şerefli tarih O asker benim askerim İLHANİ gözümün yaşı Mehmetçik süsler savaşı Her biri Seyit Onbaşı O asker benim askerim İlhan Kınalı Bizim Asker Bu gece iğne atsan düşmez yere otogarda Anladım ki bu vatan gerçekten karda Gençleri havada uçuşur gönüller yarda Çığlıklar atılır “en büyük asker bizim asker” Kınalı kuzusun gönderir vatan için anası Bir hüzün, bir gururla saygı değer babası Kucağında öpücük atan sevgili balası Çığlıklar atılır “en büyük asker bizim asker” Temenni “bu asker gidecek geri gelecek” Kim bilir beklide şahadete erecek “Her şey vatan için “tüm varlığını verecek Çığlıklar atılır “en büyük asker bizim asker” Bir Harun var idi yaşı gelmiş otuza Kilosu da artmış şimdi alınmıyor omuza Küçük Enfal haydi baba! saat geldi dokuza Bak işte bak da gör! En büyük asker bizim asker Güle güle! Hayırlı teskereler bizim asker Bu kutsal görevinde ister subay ol ister er Hayırlısı ile yap görevini göğsünü ger Her şey vatan için “en büyük asker bizim asker Ahmet Arslan(hadimi) |
|