3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımı |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımı3 Sınıf Romen Rakamları 3 Sınıf Romen Rakamları ile ilgili örnek Romen rakamları Romalıların sayıları göstermek için kullandığı işaretlerdir Romen Rakamlarını Yazma Kuralları: 1- Her rakam, yan yana en fazla üç defa kullanılabilir I =1, II=2, III=3, X = 10, XX = 20 2 Bir rakamın soluna, başka bir rakam bir defa yazılabilir Yazılan her rakam romen rakamının değerini bir azaltır IV = 4, IX = 9 3 Bir rakamın sağına, başka bir rakam en çok üç defa yazılabilir Yazılan her rakam romen rakamının değerini bir artırır VI = 6, VIII = 8, XI = 11 4 X rakamı, kendisinden büyük bir rakamın soluna yazılırsa, o rakamdan on eksilir Sağına yazılırsa on artar XL = 40 , LX = 60 ( L=50) 5 V rakamı X rakamının sağına bir kere yazılabilir Bu X rakamın değerini beş fazlalaştırır XV = 15 6V rakamı birden fazla yan yana yazılmaz |
Cevap : 3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımı |
11-30-2012 | #2 |
Kayıtsız
|
Cevap : 3. Sınıf Romen Rakamları Konu Anlatımıİyi bir konu anlatımıKardeşimin performans ödevini ben yapıyorum :D daha doğrusu benim işim kolaylaştıtşkkk |
|