![]() |
Ramazanda Söylenen Maniler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazanda Söylenen ManilerEn Güzel Ramazan Manileri Her ne kadar günümüzde giderek azalıyorsa da ramazan demek mani demektir ![]() Yassı gadayif canların canı Tel gadayif yemeklerin sultanı Tatar böreği çok severim anı İçinde kıyma soğan bol olsun ![]() İşkembeyi yedim içi fışkılı Biz bilmedük şambabayı keşkülü Misafiri aluçalı eşkili Çok makbule geçtiğini bilirem Ramazan'da çok taamdan haz etmem, hemen kırk elli sahan olsun Nefsimi ziyade zevkle doylamam Dilerse bunda şah-ı cihan olsun Yumurta seçimi hamur yemeği Bir öğünde ona çeksem emeği Üstünde pişmanın sümeği Sıkça döşen, sini olmasın seyrek ![]() Gel yiyelim kaşık ile mıhlayı Balla bakvanın arzı bamyayı Unutup kalmışım ince sarmayı Henüz bildim şimdi aklım ererek ![]() Sâlih olan seçilir, Gök kapısı açılır Oruçlunun üstüne, Ne rahmetler saçılır Secdeye varan başla, Gözlerden akan yaşla, Müslüman arkadaşla, Ne güzeldir Ramazan Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar, Acep aslı var mıdır? Şükür bu aya girdik Akşam hilâli gördük, Sevinçlere garkolup, Yüzü secdeye sürdük Tepsiler dizi dizi, Dâvete bekle bizi, Adresi iyi yaz ki, Kolayca bulam sizi Yaram derindir eşme Aman derdimi deşme, Sahurda börek yoktu Gözlerim oldu çeşme Yeni cami direk ister Bunu söylemeye yürek ister Benim karnım toktur ama Arkadaşım börek ister |
![]() |
![]() |
|