09-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'an-İ Kerim Nasıl İnmiştir?
Peygamber efendimize kaç yılında kuran-ı kerim'in ayetleri gelmeye başladı
-peygamber efendimize kuran-ı kerim'in ayetlere kaç yılında indirilmeye başladı?
610 yılı Ramazan ayının Kadir Gecesinde, hırkasına bürünüp Hira Mağarası’nda düşünmeye dalmış olduğu bir sırada, bir sesin kendisini ismi ile çağırmakta olduğunu duydu Başını kaldırıp etrafına baktı; kimseyi göremedi Bu sırada her tarafı ansızın bir nûr kaplamıştı; dayanamayıp bayıldı Kendisine geldiğinde karşısında vahiy meleği Cebrâil'i gördü Melek O'na:
-"Oku" Dedi Hz Muhammed (s a s ):
-"Ben okuma bilmem", diye cevap verdi Melek, Hz Muhammed (s a s )'i kucaklayıp güçsüz bırakıncaya kadar sıktı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
-"Oku" diye emrini tekrarladı Hz Muhammed (s a s ) yine:
-"Ben okuma bilmem![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) " cevâbını verdi Melek emrini tekrarlayıp üçüncü defa Hz Peygamber (s a s )'i sıktıktan sonra Alak Sûresi'nin ilk beş âyetini okudu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
"Yaratan Rabb'inin adıyla oku O, insanı ‘alak'tan (aşılanmış yumurtadan) yarattı Oku, kalemle (yazmayı) öğreten, insana bilmediğini belleten Rabb'in sonsuz kerem sahibidir " (Alak Sûresi, 1-5)![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Meleğin arkasından Hz Peygamber (s a s ) de bu âyetleri tekrarladı Heyecanla mağaradan çıkarak evine geldi Yolda ilerlerken gök yüzünden bir sesin:
"Ey Muhammed Sen Allah'ın elçisisin, Ben de Cibrail'im" dediğini duydu Başını kaldırdığı zaman, Cebrâil'i gördü Korku içinde evine vardı Eşi Hz Hatice'ye:
"Beni örtün, çabuk beni örtün" dedi Bir müddet dinlenip heyecânı geçtikten sonra gördüklerini Hz Hatice'ye anlattı, “Kendimden korkuyorum”, dedi Hz Hatice, O'nu şu ölmez sözlerle teselli etti![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
"Öyle deme Allah'a yemin ederim ki, Yüce Allah, hiç bir zaman seni utandırmaz Çünkü sen , akrabanı gözetirsin İşini görmekten âciz kimselerin işlerini yüklenirsin, Fakire yardım edersin Misâfiri ağırlarsın![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) "
Varaka’nın Sözleri
Hatice daha sonra Hz Peygamber (s a s )'i, amcasının oğlu Varaka'ya götürdü Varaka ‘hanîf’lerdendi Tevrât ve İncil'i okumuş, İbrânî dilini ve eski dinleri bilen bir ihtiyardı Varaka Peygamberimiz (s a s )i dinledikten sonra:
-"Müjde sana Ey Muhammed, Allah'a yemin ederim ki sen Hz İsâ'nın haber verdiği son Peygambersin Gördüğün melek, senden önce Yüce Allah'ın Musâ'ya göndermiş olduğu Cibrail'dir Keşke genç olsaydım da, kavmin seni yurdundan çıkaracağı günlerde sana yardımcı olabilseydim![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Hiç bir Peygamber yoktur ki, kavmi tarafından düşmanlığa uğramasın, eziyet görmesin![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) " dedi Aradan çok geçmeden Varaka öldü![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
2-peygamber efendimize kuran-ı kerim'in ayetleri kaç yıl sürecinde tamamlandı?
Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
3-peygamber efendimize kuran-ı kerim'in ayetleri kaç yılında tamamlandı?
Kuran ı Kerim 632 yılında tamamlanmıştır
|
|
|