Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alçakgönülülüğü, muhammedin

Hz Muhammedin Alçakgönülülüğü

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Muhammedin Alçakgönülülüğü

HZ Muhammedin Alçakgönüllülüğü

Peygamberimiz çok merhametli bir insandı Tüm insanları, özellikle çocukları, çok severdi Çocukları görünce hemen yanlarına gider, selâm verir, onlarla sohbet ederdi Eline taze bir meyve geçince önce çocuklara ikram ederdi

Peygamberimiz, çok cömert bir insandı Özellikle fakir ve yoksulları görür gözetir, ihtiyaçla-rını karşılardı Kapısına birisi gelip bir şey isterse, kendi ihtiyacı olduğu halde yemez, ona verirdi Giymez, onu giydirirdi

Peygamberimiz çok mütevazı bir insandı Kimseye üstten bakmaz, kendisini arkadaşlarından ayırt etmezdi Onlardan birisi gibi yaşardı Ortak iş yapılacağı zaman hemen kendisi de görev alırdı

Yoldaydılar Peygamberimiz Sahabelerinden bir koyun kesip pişirmelerini istedi Sahabelerden birisi öne çıktı:

- Ya Resulallah, koyunu kesmek benim işim olsun, dedi

Bir başkası ileri atıldı:

“Ya Resulallah, pişirmesi de benim işim olsun

Başka bir sahabe:

- Onu yüzmesi de benim işim olsun, dedi

Böylece kendi aralarında iş bölümü yaptılar

Peygamberimiz de:

- Odun toplamak da benim işim olsun, diyerek onlara yardım etmek istedi

Sahabeler onu o kadar çok seviyorlardı ki buna razı olmak istemediler:

- Ya Resulallah, biz sizin yapacağınız işi de yapabiliriz, dediler

Bunun üzerine Peygamberimiz şöyle buyurdu:

- Ben size karşı ayrıcalıklı bir durumda bulunmaktan hoşlanmam Çünkü Allah bundan hoşlanmaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com