![]() |
Mevlid Kandili İlahileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlid Kandili İlahileriMevlid Kandili ilahisi Mevlüt kandili ilahileri Bu Kutlu doğumu anlatan en güzel ilahileri sizlerle paylaşmayı kendime bir borç bilirim sevgili dindaşlarım ![]() ![]() Ertuğrul Erkişi Seni Andım Dün Gece Bu güzel eseri besteleyip Türk tasavvuf musikisine kattığı için kendisinden Allah razı olsun ![]() ![]() ![]() Tomurcuklar açıyorken,başaklar bağlanmışken, Titredim efendim seni andım dün gece ![]() ![]() ![]() Bu bahçeler O'nundu bazen uğrar dediler, Bir gülün kokusunda seni duydum dün gece ![]() ![]() ![]() Biz hiç yazı görmedik,kışta doğdun dediler, Nevbaharda geleni sensin sandım dün gece ![]() ![]() ![]() O'nun geçtiği sokaklar güller kokar dediler, Ötelerden kokularla geldin sandım dün gece ![]() ![]() ![]() Mehmet Akif Ersoy 14 Asır Evvel İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un en sevgili için yazdığı şiirin ilahisi ![]() Ondört asır evvel, yine böyle bir geceydi, Kumdan, ayın ondördü, bir öksüz çıkıverdi! Lakin, o ne hüsrandı ki: Hissetmedi gözler, Kaç bin senedir halbuki bekleşmedelerdi! Nerden görecekler, göremezlerdi tabii; Bir kere, zuhur ettiği çöl en sapa yerdi, Bir kerede, mamure-I dünya, o zamanlar, Buhranlar içindeydi, bu günden de beterdi ![]() Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta; Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi! Fevza bütün afakını sarmıştı zeminin ![]() Salgındı, bugün şarkı yıkan, tefrika derdi ![]() Derken, büyümüş kırkına gelmişti ki öksüz, Başlarda gezen kanlı ayaklar suya erdi! Bir nefhada insanlığı kurtardı o ma'sum, Bir hamlede kayserleri, kisraları serdi! Aczin ki, ezilmekti bütün hakkı dirildi; Zulmün ki, zeval aklına gelmezdi geberdi! Âlemlere rahmetti evet şer-i mübini, Şehbalini adl isteyenin yurduna gerdi ![]() Dünya neye sahipse, O'nun vergisidir hep; Medyûn ona cemiyyeti, medyûn O'na ferdi ![]() Medyûndur o mâsuma bütün bir beşeriyyet Yâ Rab, bizi mahşerde bu ikrâr ile haşret ![]() Mehmet Akif Ersoy Necid Çöllerinde Bir Sudanlı'nın peygamber sevgisini ancak Mehmet Akif Ersoy gibi bir üstad şiir olarak anlatabilirdi zaten ![]() ![]() ![]() Yâ Nebi ![]() ![]() ![]() Şu halime bak Nasıl ki bağrı yanar gün kızınca sahranın, Benim de ruhumu yaktıkça yaktı hicranın ![]() Hârimi Pâkine can atmak istedim durdum, Gerildi karşıma yıllarca ailem yurdum ![]() Tahammül et dediler, hangi bir zamana kadar, Ne bitmez olsa tahammül, onun da bir sonu var ![]() Gözümde tüttü bu andıkça yandığım toprak, Önümde durmadı artık ne hanuman ne ocak ![]() Yıkıldı hepsi, ben aştım diyar-ı Sudan’ı, Üç ay tihame deyip çiğnedim beyebanı ![]() Kemiklerim bile yanmıştı belki sahrada, Yetişmeseydin eğer Ya Muhammed imdada ![]() Eserdi kumda yüzerken serin serin nefesin, Akarsular gibi çağlardı her tarafta sesin ![]() İradem olduğu gündür senin iradene râm, Bir an olsun yollarda durmak bana oldu haram ![]() Bütün hayakil-i hilkat ile hasbihal ettim, Leyâle derdimi döktüm, cibali söylettim ![]() Yanıp tutuşmadan yummadım gözümü, Nücuma sor ki bu kirpikler uyku görmüş mü? Azab-ı Hecrine katlandım elli üç senedir, Sonunda anlıma çarpan bu zalim örtü nedir? Üç beş sineyi hicran içinde inleterek, Çıkan yüreklere husran mı, merhamet mi gerek ![]() Demir nikabını kaldır mezarı pâkinden, Bu hasta ruhumu artık, ayırma hakinden ![]() nedir o meşale, nurun mu ya Resulallah Sükûn içinde bir an geçti, sonra kısa bir âh ![]() ![]() ![]() ![]() Yazan ve derleyen: harbiforum ![]() |
![]() |
![]() |
|